DÜNYA
Yayınlanma : 24 Eylül 2025 18:53

Bangkok'ta devasa çukur: Hastane önü yutuldu, hayat durma noktasına geldi

Bangkok'ta devasa çukur: Hastane önü yutuldu, hayat durma noktasına geldi
Tayland'ın başkenti Bangkok'ta metro inşaatı sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu oluşan 30x30 metrelik dev çukur, Vajira Hastanesi önünü yuttu ve şehrin hayatını felç etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı ancak hastane poliklinikleri iki gün

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta beklenmedik bir olay yaşandı. Bu sabah, Vajira Hastanesi önünde aniden 30 metre genişliğinde, 15 metre derinliğinde devasa bir çukur oluştu.

teknik yapı

YOL ÇÖKTÜ, HAYAT FELÇ OLDU

Yeraltı metro hattı inşaatında yaşanan toprak kayması sonucu meydana gelen çökme, hastane önünü tamamen yuttu. Elektrik ve su hatları hasar gördü, yollar çatladı ve borular patladı. Olay yerine gelen vatandaşlar büyük panik yaşadı, ancak herhangi bir ölü veya yaralı olmadığı bildirildi.

HASTANENİN POLİKLİNİK HİZMETLERİ DURDURULDU

Çukurun boyutunun tehlike oluşturması üzerine hastanenin poliklinik hizmetleri iki günlüğüne durduruldu ve çevredeki evler tahliye edildi. Yetkililer tüm inşaat çalışmalarını durdurdu. Bangkok Valisi, şehrin yer altı güvenliği için acil inceleme başlatıldığını açıkladı. Olay görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı ve Bangkok'ta hayatı durma noktasına getirdi. Bu olay, Tayland'ın en büyük altyapı krizlerinden biri olarak kayıtlara geçti.