• satrroıad dörüm
ÇEVRE
Yayınlanma : 24 Haziran 2026 15:53

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Demirbay: 'Bir yıllık emek bir sigara izmaritiyle kül olmasın

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Demirbay: 'Bir yıllık emek bir sigara izmaritiyle kül olmasın
Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Rahmi Demirbay, artan sıcaklıklarla birlikte yangın riskine dikkat çekti ve çiftçilere yönelik yeni bir nem çözümü müjdesi verdi.
Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Demirbay: 'Bir yıllık emek bir sigara izmaritiyle kül olmasın

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Rahmi Demirbay, artan hava sıcaklıklarının tarım arazilerindeki yangın tehlikesini artırdığını belirterek, üreticileri ve halkı dikkatli olmaya davet etti.

sempati mobilya

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Demirbay: \

YANGIN RİSKİ ARTMIŞ DURUMDA

Demirbay, sıcaklıkların 29 dereceyi aşmasıyla yangın riskinin arttığını vurgulayarak, tarlalarda meydana gelen yangınların sadece ekinleri değil, mahalleleri ve hayvancılık ekosistemini tehdit ettiğini ifade etti. Ayrıca, piknik alanlarında ateş yakılmasının yasaklandığını hatırlatarak, araçlardan atılan sigara izmaritleri ve maden suyu şişelerinin yangınlara yol açabileceğini dile getirdi. "Bir çiftçimizin tarlasının yanması, onun yıllarını verdiği emeğinin yok olması demektir," dedi.

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Demirbay: \

ÇİFTÇİLER İÇİN YENİ YATIRIM

Demirbay, Balıkesirli üreticilerin nem sorununa çözüm bulmak amacıyla önemli bir yatırım yaptıklarını açıkladı. Çiftçilerin mısır ve fasulye gibi ürünlerini nem oranı yüksek olduğu için düşük fiyatlarla satmak zorunda kaldıklarını belirten Demirbay, elektrikle çalışan kurutma makineleri ile bu sorunu çözeceklerini söyledi. Bu yıl içinde 50 kurutma makinesi temin edeceklerini ve bu makinelerin nem oranını yüzde 14’ten yüzde 10’a indireceğini ifade etti. "Bu maliyetli bir yatırım ama çiftçimizin alın teri için bu bedele değer," dedi.