Düzenleme : 10 Ağustos 2025 21:27
Balıkesir'de son durum açıklandı... Binalar yıkıldı, depremler sürüyor

Balıkesir'de meydana gelen depremin ardından yetkililer, olası hasar tespiti ve yardım çalışmalarına ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaşacak. İlk belirlemelere göre can kaybı veya ciddi yaralanma bildirimi bulunmuyor.
Balıkesir'de meydana gelen depremle ilgili son dakika gelişmeleri haberimizde. Depremin büyüklüğü ve etkileriyle ilgili resmi açıklamalar bekleniyor.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde akşam saat 19.53’te 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre yerin 11 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı, İstanbul, İzmir, Çanakkale ve çevre illerde de hissedildi.
Depremin merkez üssüne yakın bölgelerde vatandaşlar panik içinde sokaklara çıktı. İlk belirlemelere göre Sındırgı’ya bağlı bir yerleşim alanında en az bir bina yıkıldı. Can kaybına dair resmi bir açıklama yapılmazken, bazı bölgelerde hafif yaralanmalar olduğu bildirildi.
AFAD ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilirken, hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Yetkililer, vatandaşlara hasarlı binalara girmemeleri uyarısında bulundu.
Depremin ardından en büyüğü 4.6 olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi. Bölgede elektrik ve iletişim kesintileri yaşandığı, bazı köylerde altyapı hasarının meydana geldiği öğrenildi.
Sındırgı Belediye Başkanı, “Halkımızdan sakin olmalarını, resmi kaynaklardan gelecek bilgilere göre hareket etmelerini rica ediyoruz” açıklamasını yaptı.
AFAD, gelişmeleri deprem.afad.gov.tr adresinden anlık olarak paylaşıyor.
- 10:49Başkan Tugay, Kiraz'da yol ve asfalt müjdesi verdi
- 10:42Brad Pitt, penis kremi firmasıyla davalık oldu: İsim krizi büyüyor
- 10:35Ilıca'da 77 yıllık bayramlaşma geleneği coşkuyla sürdü
- 10:28Karadeniz'in sesi Kazım Koyuncu'nun hayatı beyaz perdede canlanıyor: Cem Yiğit Üzümoğlu başrolde
- 10:21Karakaya Barajı'ndaki su tahliyesi, vatandaşlar için göz alıcı bir manzara sundu





