• ceylan hafriyat
GÜNDEM
Yayınlanma : 19 Aralık 2025 17:59

Balıkesir'de S ve T plaka sahiplerine kritik uyarı: Hak kaybı yaşamamak için...

Balıkesir'de S ve T plaka sahiplerine kritik uyarı: Hak kaybı yaşamamak için...
Balıkesir'de 6 aydan uzun süredir trafikten çekili olan S ve T plaka sahipleri, hak kaybı yaşamamak için 90 gün içinde tescil başvurusu yapmalı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir trafikten çekili olan ve kullanım haklarını kaybetme riski taşıyan servis "S" plakası ve ticari taksi "T" plakası sahiplerine yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Belediye, bu plaka sahiplerinin tescil işlemleri konusunda acil adım atmaları gerektiğini belirtti.

teknik yapı

Tescil İşlemleri İçin 90 Gün Süre

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı bir kararla, 6 ay boyunca trafikten çekili kalan "T" ticari taksi ve "S" servis plakalarının tekrar tescili için bir başvuru süreci başlatıldı. Plaka sahiplerinin, resmi duyurunun yapıldığı tarihten itibaren 90 gün içinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na başvurarak tescil işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Detaylı bilgi için ilgili daire başkanlığına ve esnaf odalarına başvurulabileceği ifade edildi.

Kullanım Haklarının Kaybı Riski

Belediye tarafından yapılan açıklamada, belirlenen süre içinde tescil işlemlerini tamamlamayan plaka sahiplerinin kullanım haklarını kaybedebilecekleri vurgulandı. Bu nedenle, ilgili yönetmeliklerde yer alan hükümlere uygun olarak tescil işlemlerinin ivedilikle gerçekleştirilmesi büyük önem taşıyor.