GÜNDEM
Yayınlanma : 11 Ağustos 2025 01:24

Balıkesir'de 6,1'lik deprem: En az 10 bina yıkıldı

Balıkesir'de 6,1'lik deprem: En az 10 bina yıkıldı
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde en az 10 bina yıkıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde en az 10 bina yıkıldı. Yıkılan binalardan 1'i ilçe merkezinde yer alıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve çevre illerden de hissedilen depremin ardından AFAD ve ilgili kurumların ekiplerinin saha taramalarına başladığını açıkladı.

teknik yapı

AFAD VE İLGİLİ KURUMLAR SAHADA

Bakan Yerlikaya, Sındırgı ilçesindeki yıkılan binada üç kişinin kurtarıldığını, bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Çevre köylerde ise jandarmanın tarama çalışmaları devam ediyor. Depremin ardından yaşananlar ve arama kurtarma çalışmaları yakından takip ediliyor.

ÜNLÜ OYUNCU'DAN ACI HABER

Balıkesir depreminde ünlü oyuncu Eylül Tumbar'ın amcası hayatını kaybetti. Tumbar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremde enkaz altında kalan akrabaları Hamide Önbaş ve Nihat Önbaş için yardım istedi. Daha sonra yaptığı bir başka paylaşımda ise amcasının hayatını kaybettiğini duyurarak, yardım için çalışan herkese teşekkür etti.