Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde saat 19.53'te meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, İzmir ve çevre illerde de şiddetli bir şekilde hissedildi. Depremin ardından İzmir ve Balıkesir'de yetkililer, olası hasarları tespit etmek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için çalışmalarını hızlandırdı.
AFAD AÇIKLAMASI
İzmir Valisi Süleyman Elban, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AFAD verilerine göre Balıkesir'de 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini ve depremin İzmir'de de hissedildiğini belirtti. Vali Elban, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini, ancak bölgede tarama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu vurguladı. Açıklamasında depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, Allah'ın ülkeyi ve milleti her türlü afetten korumasını diledi.
DEPREMİN ETKİLERİ
6.1 büyüklüğündeki deprem, İzmir dahil birçok ilde hissedilerek vatandaşlarda büyük bir korku ve endişeye neden oldu. Yetkililer, olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları uyardı ve tedbirli olunması çağrısı yaptı.







