SİYASET
Yayınlanma : 24 Eylül 2025 16:19

Balıkçı: CHP, Buharkent jeotermal sera projesine ‘hayır’ dedi

Balıkçı: CHP, Buharkent jeotermal sera projesine ‘hayır’ dedi
AK Parti Buharkent İlçe Başkanı Ali Balıkçı, CHP'li meclis üyelerinin, 500 kişiye istihdam sağlayacak Buharkent Jeotermal Sera Bölgesi Projesi'ni reddetmesini eleştirdi ve projenin siyaset üstü olduğunu vurguladı.
Balıkçı: CHP, Buharkent jeotermal sera projesine ‘hayır’ dedi

AK Parti Buharkent İlçe Başkanı Ali Balıkçı, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ertelenen ikinci oturumunda Buharkent'te kurulması planlanan jeotermal sera bölgesinin komisyona sevkini reddeden CHP'li üyelere tepki gösterdi. Balıkçı, CHP'nin istihdama karşı çıktığını belirterek, önemli bir projenin engellenmeye çalışıldığını söyledi.

teknik yapı

PROJE, 500 KİŞİYE İŞ İMKANI SUNACAK

Balıkçı, yaptığı açıklamada, CHP'li meclis üyelerinin, Buharkent için hayati önem taşıyan Savcıllı Jeotermal Sera Bölgesi Projesi'nin reddedilmesinin tepki topladığını vurguladı. Projenin sadece bir yatırım değil, 500 kişiye doğrudan iş imkanı sağlayacak ve tarımsal üretimi artıracak bir adım olduğunu belirtti. Projenin siyasi hesaplarla engellenmesinin Buharkent'in geleceğine engel olduğunu ifade etti.

SİYASET ÜSTÜ PROJE VURGUSU

Balıkçı, projenin siyasi değil, ekonomik ve sosyal fayda sağlayacak bir yatırım olduğunu vurgulayarak, meclis üyelerine siyaset üstü bir proje olduğunu hatırlattı. Aydın'ın kalkınması ve milletin geleceği için hayati önem taşıdığını dile getirdi. Buharkent'te Organize Sanayi Bölgesi'nin hayata geçirilmesi ve yüzlerce kişiye iş imkanı sağlanması örnek gösterilerek, jeotermal sera bölgesinin de yeni bir başarı hikayesi yazacağı belirtildi.

ENGELLEMELERE RAĞMEN ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol ile iş birliğine devam edeceklerini belirten Balıkçı, her türlü engellemeye rağmen ilçeye değer katacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi. Halkın menfaatine olan her yatırımın arkasında duracaklarını ve Buharkent'i geleceğe taşıyacaklarını vurguladı.