ASAYİŞ
Yayınlanma : 21 Ocak 2026 00:30

Bal tenekelerine gizlenen uyuşturucu şoku: Sanık "Ev vaadiyle kullanıldım" dedi

Bal tenekelerine gizlenen uyuşturucu şoku: Sanık
Kayseri'de bal tenekelerine gizlenmiş uyuşturucuyla yakalanan sanık, ev vaadiyle kullanıldığını iddia etti. Mahkemede suçlamaları reddeden sanık ve karşı tarafın ifadeleri çelişti.

Kayseri'de polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda bal tenekeleri içine gizlenmiş halde 10 kilo 250 gram sıvı uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili tutuklanan sanık H.A., hakim karşısına çıktı. Mahkemede savunmasını yapan H.A., kendisinin bir komplonun içine çekildiğini ve piyon olarak kullanıldığını iddia etti.

sempati mobilya

BAL TENELERİNDE GİZLENEN UYUŞTURUCU MADDELER

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Kayseri Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası bir otobüste uyuşturucu getirildiği ihbarı üzerine harekete geçti. Yol kontrolünde durdurulan otobüste narkotik arama köpeği Jack'in de katılımıyla yapılan aramada, bal tenekelerinin içine gizlenmiş 10 kilo 250 gram sıvı uyuşturucu madde bulundu. Bu operasyonun ardından H.A. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SANIKTAN ŞOK SAVUNMA: "EV ALMAYI TEKLİF ETTİLER"

Kayseri 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu yargılanan H.A., savunmasında balları uzaktan akrabası M.G.'nin verdiğini ve bu balların İran uyruklu M. isimli bir şahsa ait olduğunu söyledi. Uyuşturucu olduğundan haberi olmadığını belirten H.A., M.G.'nin kendisi yakalandıktan sonra kardeşini arayarak, isimlerini söylememesi karşılığında kendisine ev almayı teklif ettiğini ve para gönderdiğini iddia etti. Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan M.G. ise H.A.'nın iddialarını reddederek, gönderdiği paranın H.A.'nın kardeşinin borç istemesi üzerine gönderildiğini savundu. H.A.'nın avukatı ise müvekkilinin tanık olarak dinlenmesini ve bir komplo kurbanı olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için davayı ileri bir tarihe erteledi.