Bakan Uraloğlu'ndan 5G müjdesi: İletişimde devrim niteliğinde gelişmeler!

Bakan Uraloğlu, 5G ile iletişim hızının 10 kat artacağını ve gazetecilerin 8K kalitesinde canlı yayın yapabileceğini duyurdu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G teknolojisinin iletişim hızını 10 kat artıracağını belirtti. Bakan, gazetecilerin 8K görüntü kalitesinde kesintisiz canlı yayın yapabileceğini ve muhabirlerin olay yerinden saniyeler içinde yüksek kaliteli görüntü ve verileri aktarabileceğini ifade etti.
KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ TOPLANTISI
Uraloğlu, Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Buluşması" programında konuştu. Ulaşım sektöründeki yatırımlara değinen Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2002 yılından bu yana ulaştırma alanında yaklaşık 300 milyar dolar yatırım yapıldığını vurguladı.
GELECEK PLANLAMALARI
Bölünmüş yol uzunluğunun 6 bin 101 kilometreden 29 bin 947 kilometreye çıkarıldığını aktaran Uraloğlu, Türkiye'nin 2053 yılında 28 bin 590 kilometre demiryolu ağına sahip olacağını belirtti. Ayrıca, inşaat çalışmaları devam eden 2 havalimanının tamamlanmasıyla havalimanı sayısının 60'a yükseleceği müjdesini verdi. Uraloğlu, ayrıca 5G ihalesinin 16 Ekim'de gerçekleştirildiğini ve Türkiye'nin kendi uydusunu üreten 11 ülke arasına girdiğini açıkladı.
- 11:48Karşıyaka fırtınası esiyor: 4 maçta 3 kez rakip fileler 5 kez havalandı!
- 11:39Karşıyakalı Michal Sokolowski, haftanın 5’ine seçildi
- 11:29Tapusu olan paraya para diyor: İşte yatırımın yeni rotası ve en çok kazandıran 15 şehir!
- 11:18Ordu Bölge Bandosu, Adıyaman’da coşkulu bir konser verdi
- 11:08İç Mimar Yeşim Kozanlı'dan 'Zamanın İzi': Doğal taşın yaşayan dokusu





