Bakan Şimşek'in 'yalanlama' taktiği: Yeni Şafak'a neden sessiz kaldı?

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Yeni Şafak gazetesi dışındaki yayınlara jet yalanlamalarla yanıt verirken, bu gazeteye karşı sessizliğini sürdürmesini sorguluyor.
Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, kendisini hedef alan haberlere karşı uyguladığı 'yalanlama' stratejisini mercek altına aldı. Bildirici'nin derlemeleri, bakanlığın son bir ayda yaptığı yalanlama paylaşımlarının yoğunluğunu ortaya koyarken, özellikle Yeni Şafak gazetesinin doğrudan eleştirilerine karşı Şimşek'in sessizliğini koruması dikkat çekici bir detay olarak öne çıkıyor.
YENİ ŞAFAK'A KARŞI 'SESSİZ SAVAŞ' MI?
Bildirici'nin analizine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sözcü ve Reuters gibi yayın organlarında çıkan ve Şimşek'i doğrudan hedef alan haberlere jet hızıyla yalanlama yanıtları verirken, Yeni Şafak'ın konuya ilişkin manşetlerine ve haberlerine karşı doğrudan bir tepki göstermiyor. Örneğin, 31 Mart tarihli "Şimşek bu yetkiyi neden istiyor" manşetine MASAK aracılığıyla dolaylı bir yanıt verilirken, son olarak "Şimşek’in enflasyonla mücadele programı çöktü" başlıklı habere ise bakanlık veya Şimşek cephesinden herhangi bir açıklama gelmedi. Bildirici, bu durumun, Şimşek'in kamuoyu önünde doğrudan bir tartışmaya girmeme ve gazeteye yönelik resmi bir yanıt vermeme tercihinden kaynaklandığını ileri sürüyor.
NEDEN YENİ ŞAFAK'A DİŞ GEÇİREMİYOR?
Bildirici, bu sessizliğin arkasında yatan nedenleri sorgularken, "Albayrak Grubu’nun AKP ve iktidar ile yakın ilişkisinden mi, yoksa büyük bir ekonomik güç haline gelmiş olmalarından ötürü mü bilemiyorum ama Mehmet Şimşek’in, Yeni Şafak’a diş geçiremediği açık…" ifadeleriyle bu durumu çarpıcı bir şekilde dile getiriyor. Bakanlığın genel yalanlama stratejisinin ise, haberlere ilişkin tüm soru işaretlerini gidermek yerine, sadece belirli kısımlara yanıt vererek tümüne yanıt verilmiş gibi sunma eğiliminde olduğunu vurguluyor. Bildirici'ye göre, bu açıklamalar çoğu zaman teknik bilgi eksikliğinden kaynaklanan hatalı yorumlarla ele alınıyor ve haberlerin ortaya koyduğu bilgilerin tamamına yanıt vermekten uzak kalıyor.
- 13:12Çanakkale'de 'huzur' denetimleri sonuç verdi: 5 firari mahkemeye teslim edildi!
- 13:02Aras Kargo, Balkan Kupası'na katılma hakkı kazandı
- 12:52Muhtarlardan birlik ve beraberlik mesajı: Yerel yönetimlerde güçlü bağlar
- 12:42Elazığlı sporculardan İzmir'de gülle atmada büyük başarı
- 12:32Marmaris'te el emeği göz nuru eserler, sanatseverlerin karşısında!





