Bakan Kacır açıkladı: Gençler bilim olimpiyatlarında 12 madalya kazandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Filipinler, Fransa ve Almanya'da düzenlenen bilim olimpiyatlarında Türk öğrencilerin 12 madalya ve 1 mansiyon kazandığını açıkladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Filipinler, Fransa ve Almanya'da düzenlenen bilim olimpiyatlarında Türk gençlerinin büyük başarı elde ettiğini duyurdu. Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, genç yarışmacıların toplamda 12 madalya ve 1 mansiyon ödülü kazandığını belirtti.
ULUSLARARASI BİLİM OLIMPİYATLARI'NDA TÜRK BAŞARISI
36'ncı Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı'nda 4 madalya, 55'inci Uluslararası Fizik Olimpiyatı'nda 4 madalya ve 1 mansiyon, 5'inci Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı'nda ise 4 madalya elde edildi. Bakan Kacır, bu başarının gençlerin kararlılığı ve azminin bir göstergesi olduğunu vurguladı.
BAKAN KACIR'DAN TEBRİK MESAJI
Bakan Kacır, 'Öğrencilerimiz bilim olimpiyatlarında bayrağımızı gururla dalgalandırmaya devam ediyor. Filipinler’de düzenlenen 36’ncı Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı’nda 2 altın, 2 gümüş madalya; Fransa’da düzenlenen 55’inci Uluslararası Fizik Olimpiyatı’nda 4 bronz madalya ve 1 mansiyon ödülü; Almanya’da düzenlenen 5’inci Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı’nda 3 gümüş, 1 bronz madalya kazanan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Gençlerimizin kararlılığı ve azmi bizim en büyük gücümüz. Onların her daim yanındayız.' ifadelerini kullandı. Madalya kazanan öğrencilerin isimleri de Bakan Kacır tarafından paylaşıldı.
- 20:08Sağanak, Osmaneli'de hayatı felç etti: Yol ulaşıma kapandı
- 19:52İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Dünya Kupası için umut dolu mesaj
- 19:47Adıyaman'da yürek burkan olay: İki çocuk gölette cansız bulundu
- 19:30Trump, İran ile müzakerelerde nihai kararını vermek üzere toplantıya katılacak
- 19:13Ava Yaman''ın film hayali, babasının kararıyla suya düştü





