TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik yeni bir düzenleme hakkında bilgi verdi.
Emekli maaşlarında iyileştirme hedefleniyor
Bakan Işıkhan, emeklilerin ekonomik durumunun farkında olduklarını belirterek, refah seviyelerini yükseltmek için çalıştıklarını söyledi. Işıkhan, “Emeklilerimizin yaşadığı ekonomik koşulların farkındayız ve refah seviyelerini yükseltmeye yönelik çalışmalarımızı, kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi. 2027 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olması planlanan düzenlemenin, mevcut yasal artışların yanı sıra ek iyileştirmeler de içereceğini ifade eden Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, emekliler arasındaki gelir farklılıklarını gözeten, adalet ve hakkaniyeti esas alan bir yaklaşım üzerinde durulduğunu belirtti. Bu çalışmanın, emeklilerin alım gücünü ve yaşam standartlarını iyileştirmeyi amaçladığını söyledi.
Ekonomi yönetimiyle koordineli çalışma
Çalışmaların Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi koordinasyonunda yer alan kamu kurumlarıyla birlikte yürütüldüğünü aktaran Işıkhan, “Çalışmalarımız neticelendiğinde, bunu, inşallah sizlerle ve kamuoyuyla paylaşacağız, Yüce Meclisimizin takdirine sunacağız” diye konuştu.









