Bakan Güler'den kritik açıklama: Krizler güçlü devlet olmanın önemini gösterdi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bayram mesajında krizlerin güçlü devlet olmanın önemini vurguladı. TSK'nın kapasitesini artırmak için çalıştıklarını ve yerli savunma sanayi ile ordunun güçlendiğini belirtti.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ramazan Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, küresel ve bölgesel gelişmelerin bir kez daha güçlü bir devlet olmanın ve caydırıcı bir askeri güce sahip bulunmanın hayati önemini ortaya koyduğunu belirtti.
ARTAN GÜVENLİK RİSKLERİ VE TSK'NIN GÜCÜ
Güler, bayramların birlik ve beraberliği pekiştiren özel zamanlar olduğunu vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin artan güvenlik riskleri karşısında güçlü ve caydırıcı yapısının önemine dikkat çekti. "Güney coğrafyamız başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde yaşanan krizler, güçlü bir devlet olmanın ve caydırıcı bir askeri güce sahip bulunmanın ne denli hayati olduğunu açıkça ortaya koymaktadır," diyen Bakan Güler, bu bilinçle kahraman ordunun imkan ve kabiliyetlerini artırmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.
YERLİ VE MİLLİ SAVUNMA SANAYİİ İLE GÜÇLENEN ORDU
Bakan Güler, yerli ve milli savunma sanayisinin katkılarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her geçen gün daha da güçlendiğini vurguladı. "Hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasından terörle mücadeleye, denizlerimizde ve semalarımızda hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrara katkı sağlayan faaliyetlere kadar geniş bir alanda görevlerimizi başarıyla icra ediyoruz," dedi. Cumhuriyetin ikinci asrında "Türkiye Yüzyılı" vizyonu doğrultusunda daha güçlü, etkin ve caydırıcı bir Türk Silahlı Kuvvetleri için çalışmaların aralıksız sürdüğünü sözlerine ekledi.
ŞEHİT VE GAZİLERE DERİN SAYGI
Mesajında şehit ve gazilere de yer veren Güler, milletin huzur içinde bayram idrak edebilmesinde en büyük payın, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlere ve fedakârlıklarıyla tarihe altın harflerle yazılan kahraman gazilere ait olduğunu belirtti. Şehit aileleri ve gazilerin her zaman baş tacı olduğunu ve onların fedakârlıklarının en büyük ilham kaynağı olduğunu kaydetti. Bakan Güler, tüm personelin bayramını kutlayarak, onlara sağlık, başarı ve esenlikler diledi.
- 00:59Karaman'da feci kaza: Otomobilde sıkışan karı kocayı itfaiye kurtardı, 3 yaralı!
- 00:49Düzce'de seyir halindeki cip alev alev yandı
- 00:39Gercüş muhtarlarına kritik uyarılar: Dolandırıcılık, yasa dışı bahis ve anız yangınlarına dikkat!
- 00:29Darphane, koleksiyoncular için özel paraları satışa çıkarıyor
- 00:20Denizciliğe elektrikli devrim: Dünyanın ilk tamamen elektrikli yolcu gemisi suya iniyor





