Bakan Ersoy Divriği'de kültürel mirası keşfetti

Kültür Bakanı Ersoy, Divriği'de tarihi camiyi ziyaret edip konser dinledi ve pilav tadımı yaptı, bölgenin kültürel mirasını öne çıkardı.Bakan Ersoy Divriği'de kültürel mirası keşfetti
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sivas'ın Divriği ilçesinde önemli bir kültürel gezintiye çıktı ve tarihi yapıları inceledi. Bu ziyaret sırasında UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası gibi eserlerin koruma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Ersoy, caminin darüşşifa bölümünde düzenlenen 'Nefesle Nefis Dinletisi' konserini dinledi ve bu etkinliklerin tarihi mirası canlandırmadaki rolünü vurguladı. Restorasyon projelerinin 2015'ten beri devam ettiğini belirterek, yapının geçen yıl yeniden halka açıldığını ifade etti.

YEREL KEŞİFLER
Bakan, Divriği Arasta Çarşısı'nda ünlü Divriği pilavını tattı ve bölgenin geleneksel lezzetlerini deneyimledi. Ayrıca Divriği Cemevi ile Mühürzade Konağı'nı gezerek yerel halkla sohbet etti ve kültürel değerlerin tanıtımına katkı sağladı.
- 12:21Milli Parkın nefesi temizlendi: Çamlık'ta atık avı!
- 12:10Özer Matlı’dan 19 Mayıs mesajı: Gençler Türkiye'nin geleceği
- 12:00Menteşe'de akıl oyunları ve satranç eğitimlerine büyük ilgi
- 12:00Engin Galipoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı: Bağımsızlık meşalesi yanacak
- 11:50Genç zihinler GODIVA için yarıştı, 375 bin TL ödül dağıtıldı




