EKONOMİ
Yayınlanma : 20 Ekim 2025 18:15

Bakan Bolat açıkladı: Portekiz'de Türk yatırımları 270 milyon dolara ulaştı

Bakan Bolat açıkladı: Portekiz'de Türk yatırımları 270 milyon dolara ulaştı
Bakan Bolat, Türkiye-Portekiz İş Forumu'nda iki ülke arasındaki ticaret hacminin 3,5 milyar doları aşmasını ve Türk yatırımlarının 270 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun düzenlediği Türkiye-Portekiz İş Forumu'nda önemli gelişmeler yaşandı. Bakan Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Portekiz ziyaretini başarılı olarak değerlendirirken, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin yeni bir boyut kazandığını ifade etti.

teknik yapı

PORTEKİZ'İN 75 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM PLANI

Portekizli yetkililerin 75 milyar dolarlık yatırım planlarını paylaştığını belirten Bolat, bu fırsatların Türk firmaları için önemli bir pazar oluşturduğunu vurguladı. İki ülke arasındaki ekonomik bağların derinleştirilmesi gerektiğini ifade eden bakan, Türk iş dünyasının bu potansiyeli değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

TİCARET HACMİNDE HEDEF 4,5 MİLYAR DOLAR

Geçen yıl Türkiye ile Portekiz arasındaki ticaret hacminin 3 milyar dolara ulaştığını açıklayan Bolat, bu yıl için 3,5 milyar doları aşmayı, gelecek yıl ise 4-4,5 milyar dolar seviyesini hedeflediklerini belirtti. Türk Hava Yolları'nın Lizbon ve Porto seferlerindeki artışın, ticaret ve turizm açısından olumlu etkiler yarattığını ekledi.

TÜRK FİRMALARININ PAZARDAKİ KONUMU GÜÇLENİYOR

Türkiye'nin Portekiz'deki yatırımlarının 270 milyon dolara yükseldiğini aktaran Bolat, Türk firmalarının bu pazarda önemli bir konum elde ettiğini vurguladı. Portekiz'in Türk yatırımcılar için sunduğu cazip fırsatların, ekonomik bağların daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti.