Ayvalık'ta doğanın şifa kaynakları birleşti: Kekikli zeytinyağı taşbaskıda hayat buldu

Ayvalık'ta zeytin sezonunda, geleneksel taşbaskı yöntemiyle kekik ve zeytinyağı birleştirilerek kekikli zeytinyağı üretildi, sofralardaki doğal alışkanlıklardan doğan bu fikir yoğun ilgi görüyor.Ayvalık'ta doğanın şifa kaynakları birleşti: Kekikli zeytinyağı taşbaskıda hayat buldu
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde zeytin hasadı tüm hızıyla sürerken, bölgenin şifalı kekikleri ile zeytinyağı, geleneksel taşbaskı yöntemiyle buluşarak kekikli zeytinyağına dönüştü. Mutlu Köy Muhtarı Erdinç Tügen, bu özel ürünün ortaya çıkış hikayesini anlatarak gördüğü yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SOFRADAKİ DOĞAL ALIŞKANLIKTAN DOĞAN FİKİR
Tügen, kekikli zeytinyağı fikrinin günlük sofralardaki doğal alışkanlıklardan doğduğunu belirtti. "Her birimizin sofrasında et ürünleri, haftanın gününe göre doğal olarak yer alıyor. Etlerin olmazsa olmazı normalde kekiktir. Tabii kekik kullanılan başka ürünler de sofra menülerimizde var. Biz daha önce zeytinyağımızı döker, sonra üstüne kekik serpiştirirdik. Öyle düşündük ki zeytinyağıyla kekik karışımı çok güzel olacak, daha hoş olacak ve zeytinyağını menülerimize, etimizin üzerine veya farklı menülerimizin üzerine gezdirdiğimizde kekik aromasıyla beraber gezdirdiğimizde kekik ekme ihtiyacı duymayacağız dedik" ifadelerini kullandı.

TAŞBASKIDA UYGULANAN YENİLİKÇİ YAKLAŞIM
Tügen, fikri geliştirdikten sonra zeytinyağı üretim baskılarında da uygulamaya başladıklarını açıkladı. "Bir fikirle yola çıktık ve bu fikri daha sonra baskılarımızda da uygulayarak şu anda sofralarımıza kekikli çok güzel zeytinyağları üretebilir duruma geldik" diyerek sürecin başarıyla tamamlandığını vurguladı.
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım
- 06:01EYT emeklileri dikkat: SGK, geçmişe dönük incelemelerle emeklilikleri iptal ediyor!
- 05:53İşçiler eylemde: Sözler tutulmadı, kıdem tazminatları ödenmedi
- 05:43Sazlıdere'de bilirkişi şoku: TOKİ inşaatları mevzuata aykırı mı?
- 05:35Donald Trump Jr. nadir element şirketi için Pentagon'dan dev kredi aldı





