Aydın Valisi Yakup Canbolat, Pınardere Mahallesi'ndeki yangın bölgesinde yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını söylemenin şu an için mümkün olmadığını, ancak yangının etrafını çevirmeye başladıklarını belirtti. Vali, en kısa sürede olumlu bir sonuç almayı umduklarını ifade etti.
YANGIN EFELER BÖLGESİNDE ÇIKTI
Vali Canbolat, yangının Pınardere Efeler bölgesinde, saat 15.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğü'nün atış poligonundaki bir tadilat sahasında spiraldan çıktığını ve çevreye yayıldığını açıkladı. İlk andan itibaren tüm ekiplerin bölgeye gelerek müdahaleye başladığını belirten Vali Canbolat, yangına 168 personel, 53 kara aracı ve 9 hava aracıyla müdahale edildiğini söyledi.
BİRÇOK KURUM MÜDAHALE EDİYOR
AFAD, ADM, Emniyet, jandarma, Büyükşehir Belediyesi, UMKE ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kızılay, Devlet Su İşleri, Karayolları, STK'lar ve diğer ekiplerin yangın söndürme çalışmalarına katıldığını belirten Vali Canbolat, şu ana kadar herhangi bir iş yerinde veya evde hasar olmadığını aktardı. Emirdoğan Mahallesi çevresinin kuşatıldığını ve herhangi bir sorun yaşanmaması için müdahalenin devam ettiğini de sözlerine ekledi. Vali Canbolat, akşam saatlerine kadar bir sonuç almayı umduklarını dile getirdi.







