Aydın'da sigara ve nargile denetimlerinde 82 ihlal belirlendi

Aydın'da sigara ve nargile denetimlerinde toplam 82 ihlal tespit edildi. Denetimlerin aralıksız olarak süreceği bildirildi.
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Aralık 2025 döneminde sigara ve nargile kullanımına yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.
DENETİMLERDE YÜKSEK İHLAL ORANI
Yapılan denetimler sonucunda toplamda 82 ihlal tespit edildi. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen bu denetimlerde, tütün ürünleri kullanımına ilişkin kurallar mercek altına alındı. Aralık ayı boyunca il genelinde 5 bin 788 işletme denetlendi ve bu kontrollerde 79 ihlal belirlendi.
NARGİLE İŞLETMELERİ DE KONTROL EDİLDİ
Nargile sunumu yapan işletmelere yönelik denetimlerde ise 149 işletme kontrol edildi ve bu incelemelerde 3 işletmede mevzuata aykırı uygulamalar tespit edildi. Yetkililer, halk sağlığının korunması amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurgulayarak, işletmelerin yasal düzenlemelere uyması gerektiğinin altını çizdi. Sigara ve nargile denetimlerinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceği belirtildi.
- 13:55Okyanusun derinliklerinde saklı dev şelale keşfedildi
- 13:48Toz bulutları geri döndü: Akciğerlerden beyne yayılan felç tehlikesi için kırmızı alarm!
- 13:41Antep fıstığı fiyatları artışta: Yeni zam kapıda mı?
- 13:34Göğüs ağrısı krizi yolda ambulansla aşıldı: Hayati tehlike atlatıldı
- 13:27Fransa, yeni binalarda doğalgaz kombisi kullanımını yasakladı






