EKONOMİ
Yayınlanma : 17 Nisan 2026 18:31

Aydın'da konut satışları iki ayda yüzde 8 arttı

Aydın'da konut satışları iki ayda yüzde 8 arttı
Aydın'da 2026 Mart ayında konut satışları 2 bin 248'e çıkarak Ocak ayına göre yüzde 8 arttı. Ancak işyeri satışları yüzde 22 düştü.

Aydın'da konut satış rakamları, 2026 Mart ayında 2 bin 248 olarak kaydedildi. Ocak ayından bu yana satışlarda yüzde 8'lik bir artış yaşandı.

teknik yapı

İSTATİSTİKLERİ GÖSTERİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı Mart ayı konut ve işyeri satış rakamlarını açıkladı. Aydın'da, Ocak ayıyla kıyaslandığında konut satışlarının artış göstermesi dikkat çekti. İki ay içinde konut satışlarının yanı sıra işyeri satışları ise yüzde 22 oranında bir düşüşle 185'e geriledi.

YABANCILARA SATIŞLAR

Aydın'da Mart ayında yabancılara yapılan konut satışları ise 8 adet, işyeri satışları ise 1 olarak belirlendi. Yabancı alıcılar arasında en çok satış yapılan ülke Almanya oldu. Almanya'dan gelen alıcılar, 2 konut ve 1 işyeri satın aldı. Diğer ülkeler arasında ise Hollanda, İrlanda, Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Bermuda ve Yemen birer konut satışı ile listeye girdi.