• ceylan hafriyat
GÜNDEM
Yayınlanma : 19 Eylül 2026 16:42

Aydın'da işlenmeyen araziler kiraya veriliyor

Aydın'da işlenmeyen araziler kiraya veriliyor
Aydın'da işlenmeyen tarım arazileri, tarımsal amaçlı kiralanmak üzere listelendi. Listeler 7 gün ilan edilecek ve hem kiralama talepleri hem de itirazlar bu süre içinde kabul edilecek.

Aydın'da atıl durumdaki tarım arazilerinin değerlendirilmesi amacıyla bir liste hazırlandı. Bu liste, 7 gün boyunca kamuoyuna duyurulacak ve arazi sahiplerinin veya ilgili kişilerin itirazlarını bu süre zarfında iletmelerine olanak tanıyacak.

Arazi kiralama süreci başladı

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu çerçevesinde, tarımsal potansiyeli olan ancak işlenmeyen arazilerin kiralanması için bir ilan süreci başlattığını duyurdu. Kiralanması öngörülen arazilerin bir listesi, 18 Eylül 2026 tarihinden itibaren bir hafta boyunca hem ilgili müdürlük binasında hem de müdürlüğün resmi web sitesinde yayınlanacak.

Başvurular ve itirazlar için son tarih belirlendi

Listede yer alan arazilerle ilgili herhangi bir itirazı olan arazi malikleri veya diğer ilgililer, ilan süresi olan 7 gün içinde yazılı olarak arazinin bulunduğu ilçenin Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmalıdır. Aynı zamanda, bu arazileri kiralamak isteyen kişilerin de yine ilan süresi içinde 'Tarım Arazisi Kiralama Talep Formu'nu doldurarak ilgili ilçe müdürlüklerine veya Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvurması gerekmektedir. Yetkililer, hem arazi sahiplerini hem de kiralama talebinde bulunacakları, belirlenen 7 günlük ilan süresine riayet etmeleri konusunda uyardı.