Aydın'da hastane taşındı, vatandaşlar yönlendirme eksikliğinden şikayetçi

Aydın'da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin Şehir Hastanesi'ne taşınması, yönlendirme eksikliği nedeniyle vatandaşları mağdur etti, özellikle ulaşım sorunu yaşayanlar zor durumda kaldı.Aydın'da hastane taşındı, vatandaşlar yönlendirme eksikliğinden şikayetçi
Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yeni Aydın Şehir Hastanesi'ne taşınması, eski binada yeterli yönlendirme olmaması nedeniyle vatandaşları zor durumda bıraktı. Hastanenin taşındığından habersiz olan birçok aile, kapıya geldikten sonra geri dönmek zorunda kaldı ve bu durum özellikle ulaşım sıkıntısı çekenler için büyük bir sıkıntıya yol açtı.

ESKİ HASTANE SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ
12 Ocak 2026 Pazartesi günü saat 08.00'de Aydın Şehir Hastanesi'nde kadın doğum ve çocuk hasta kabulünün başlamasıyla, İzmir Bulvarı üzerindeki eski hastane binası neredeyse boşaldı. Sadece palyatif ünitesi ve çocuk yoğun bakım servisinin faaliyet gösterdiği hastanede ve çevresindeki iş yerlerinde insan yoğunluğu büyük ölçüde azaldı. Bu değişim, rutin tedavi, muayene veya acil durumlar için gelen vatandaşların kafasını karıştırdı.

VATANDAŞLAR YÖNLENDİRME EKSİKLİĞİNDEN DERT YANIYOR
Özellikle özel aracı olmayan ve toplu taşıma kullanan vatandaşlar, Şehir Hastanesi'ne nasıl ulaşacaklarını bilemedikleri için sıkıntı yaşadılar. Eski hastaneye gelenler, taşınma hakkında bilgilendirilmediklerini ve acil veya poliklinik girişlerinde yönlendirici yazı veya görevli bulunmadığını belirterek hayal kırıklıklarını dile getirdiler. Vatandaşlar, en azından geçici bir süre için rehberlik hizmeti sağlanmasını talep etti.

ULAŞIM SORUNU ÖN PLANDA
Taşınma sürecinde en büyük zorluk, ulaşım konusunda yaşandı. Vatandaşlar, eski hastaneden Şehir Hastanesi'ne hangi araçlarla gidebileceklerini bilmediklerini ifade ederek, bu konuda acil bir çözüm beklediklerini vurguladı. Bu durum, sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan aksaklıkları gözler önüne serdi.
- 07:40Afrika kıtası yarılıyor: Bilim insanları yeni fay hattını 'fermuar' gibi açılacak diye duyurdu!
- 07:31Nükleer santralde bulunan 4 metrelik fosil, evrimsel sırları gün yüzüne çıkardı
- 07:21Muş'ta dolu fırtınası faciaya döndü: Minibüs yan yattı, 2 kişi yaralandı
- 07:11Azdavay'da sağanak sonrası yürüyüş köprüsü sele kapıldı
- 07:01Nazan Öncel'den Sezen Aksu'ya zehir zemberek gönderme: 'Kanlıca'yı da gördük!




