ASAYİŞ
Yayınlanma : 19 Ocak 2026 10:12

Aydın'da bir haftada nefes kesen operasyon: 133 firari yakalandı, 59'u hapse girdi!

Aydın'da bir haftada nefes kesen operasyon: 133 firari yakalandı, 59'u hapse girdi!
Aydın'da bir haftada gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında 133 aranan şahıs yakalanırken, 59'u tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah ele geçirildi, trafik denetimlerinde ise çok sayıda araca ceza kesildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla 12-18 Ocak 2026 tarihleri arasında yoğun bir asayiş operasyonu gerçekleştirdi. Bir haftalık süren çalışmalar kapsamında toplam 36 bin 90 kişi sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan tam 133 şahıs yakalandı. Bu operasyonun en dikkat çekici sonucu ise yakalanan şüphelilerden 59'unun çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmesi oldu.

teknik yapı

SUÇ UNSURLARINA GEÇİT YOK

Emniyet güçleri, asayiş uygulamaları ve denetimlerde sadece aranan şahısları değil, aynı zamanda suç unsurlarını da etkisiz hale getirdi. Aynı dönemde meydana gelen 30 hırsızlık olayı başarıyla aydınlatılarak failleri adalete teslim edildi. Siber suçlarla mücadele kapsamında ise 50 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Uyuşturucuyla mücadele operasyonlarında ise 1 kilo 923 gram uyuşturucu madde ve 221 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN DENETİMLER SÜRECEK

Operasyonlar sadece suçluları değil, trafik kurallarına uymayanları da kapsadı. Trafik denetimlerinde 19 bin 103 araç ve motosiklet sorgulanırken, kurallara uymadığı tespit edilen 135 araç trafikten men edildi. Toplam 5 bin 551 araç sürücüsüne ise cezai işlem uygulandı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini bildirdi. Operasyonlarda ayrıca 4 adet tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 5 adet av tüfeği ve pompalı tüfek ile 121 adet fişeğe de el konuldu.