Aydın’da afet bilinci yayılıyor: Eğitmenler sahadaki yerini alıyor

Aydın'da AFAD tarafından verilen 'Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi' tamamlandı. Katılımcılar, edindikleri bilgileri toplumla paylaşarak afetlere karşı hazırlıklı bir kitle oluşturacak.Aydın’da afet bilinci yayılıyor: Eğitmenler sahadaki yerini alıyor
Aydın'da, afetlere karşı toplumsal farkındalığı yükseltme hedefiyle düzenlenen 'Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi' başarıyla tamamlandı. Bu program, katılımcıların edindikleri kritik bilgileri toplumun geneline yayarak daha hazırlıklı bir kitle oluşturmayı amaçlıyor.

AFAD'DAN ÖNEMLİ ADIMLAR
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Aydın İl Müdürlüğü'nün organize ettiği bu eğitim, katılımcılara afet öncesinde alınması gereken önlemler, afet anında sergilenecek doğru davranışlar, riskleri azaltma stratejileri ve acil durumlarda uygulanacak pratik bilgiler konusunda kapsamlı bir donanım sağladı. Bu sayede, afetlere karşı bireysel ve toplumsal direncin artırılması hedefleniyor.

TOPLUMSAL FARKINDALIK VURGUSU
Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, artık edindikleri bu yetkinlikle toplumun farklı kesimlerine ulaşarak afet bilincinin daha geniş kitlelere yayılmasına aktif olarak katkıda bulunacaklar. AFAD yetkilileri, afetlere karşı hazırlıklı bireylerin ve daha dirençli bir toplumun inşasının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, bu tür farkındalık çalışmalarının kesintisiz bir şekilde devam edeceğinin altını çizdi.
- 21:17Çiftçiler Gününde mevsimlik tarım işçilerine özel ziyaretler yapıldı
- 21:07Bilecik'te kavşakta feci kaza: İki motosiklet çarpıştı, 2 yaralı
- 20:57Marmaris'te gözlükçü kurşunlama olayında 9 kişi tutuklandı
- 20:48TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan STK'lara: Terör örgütü silah bırakırsa sorun biter
- 20:39İnegöl'de feci kaza: Araç tarlaya uçtu, 4 kişi yaralandı




