Avrupa Birliği (AB), Batı Afrika ülkesi Benin'de yaşanan darbe girişimine sert tepki gösterdi. AB'nin ABD merkezli X platformundaki hesabından yapılan açıklamada, anayasal düzene saygı gösterilmesi çağrısı yapıldı.
DARBE GİRİŞİMİ ŞİDDETLE KINANDI
Açıklamada, "AB, 7 Aralık'ta Benin'in kurumlarını ve demokratik hükümetini istikrarsızlaştırma girişimini şiddetle kınamaktadır." ifadelerine yer verildi. Benin halkıyla dayanışma mesajı veren AB, ülkedeki demokratik sürece destek verdiğini belirtti.
DURUM KONTROL ALTINA ALINDI
Batı Afrika ülkesi Benin'de bir grup asker, devlet televizyonunda kendilerini "Yeniden Kuruluş Askeri Komitesi" olarak tanıtarak hükümetin feshedildiğini ve iktidarı ele geçirdiklerini duyurmuştu. Ancak Benin İçişleri Bakanı Alassane Seidou, "Silahlı Kuvvetler ve onların komuta kademesinin verdikleri karşılık, durumun kontrol altında tutulmasını ve girişimin başarısızlığa uğratılmasını sağladı." açıklamasında bulunarak darbe girişiminin başarısız olduğunu bildirdi.








