GÜNDEM
Yayınlanma : 18 Ocak 2026 11:27

Avcılar'da elektrik kesintileri esnafı gaz lambasına mahkum etti

Avcılar'da elektrik kesintileri esnafı gaz lambasına mahkum etti
Avcılar'da bir haftadır süren elektrik kesintileri, esnafı gaz lambasıyla aydınlanmaya zorlarken, vatandaşlar mağduriyetlerini gidermeleri için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Avcılar Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde bir haftadır devam eden elektrik kesintileri, esnaf ve vatandaşları zor durumda bıraktı. Cadde üzerindeki börekçi dükkanı sahibi İzzet Saygın, gece saat 02.00'dan beri elektrik olmadığını ve bu hafta içinde ikinci kez kesinti yaşadıklarını belirtti. Saygın, yaklaşık 10 bin lira zarara uğradıklarını ve cihazlarının bozulduğunu ifade etti.

teknik yapı

GAZ LAMBASIYLA AYDINLANMAK ZORUNDA KALDILAR

İzzet Saygın, elektrik kesintisi nedeniyle dükkanını gaz lambasıyla aydınlatmak zorunda kaldığını söyledi. "Gaz lambası ile aydınlanıyoruz. Gördüğünüz gibi mağdur bir durumdayız" diyen Saygın, BEDAŞ'ın arızayı tespit edemediğini iddia etti. Kepenginin kapalı kaldığını ve tornavida ile penseyle zor açtıklarını da ekledi.

VATANDAŞLAR İSYAN EDİYOR

Elektrik kesintilerinden mağdur olan bir diğer vatandaş Rahmi Delibaş, 15 gün önce de benzer bir kesinti yaşadıklarını ve elektriğin bir hafta gelmediğini anlattı. Delibaş, "Kaçıncı yüzyıldayız böyle bir kesinti ilk defa görüyorum. İsyan ediyoruz. İş yapamıyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi. Esnafın, kesintiler nedeniyle işlerini aksattığını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istediğini vurguladı.