• satrroıad dörüm
GÜNDEM
Yayınlanma : 22 Temmuz 2026 21:24

Atlı jandarma Balıkesir plajlarında 'nallarıyla' güvenliği sağlıyor

Atlı jandarma Balıkesir plajlarında 'nallarıyla' güvenliği sağlıyor
Balıkesir'de yaz sezonu boyunca atlı jandarma timleri, Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Gömeç'in yanı sıra Kaz Dağları'nı da kapsayan 250 km'lik alanda asayişi sağlıyor. Turistlerin yoğun ilgisiyle karşılanan timler, zorlu arazilerde görev ya
Atlı jandarma Balıkesir plajlarında 'nallarıyla' güvenliği sağlıyor

Balıkesir'in gözde tatil beldeleri, bu yaz sezonunda alışılmadık bir güvenlik gücüne ev sahipliği yapıyor. Edremit Körfezi'nin incileri Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Gömeç'in yanı sıra, mistik Kaz Dağları'nın zorlu arazileri de artık atlı jandarma timlerinin devriye alanına dahil oldu. Yaklaşık 250 kilometrelik geniş bir coğrafyada, motosikletlerin bile zorlandığı sarp yollarda, atların çevikliği ve hassasiyetiyle asayiş sağlanacak.

Atlı jandarma Balıkesir plajlarında \

SAHİLLERDE VE DAĞLARDA DEVRIYE

Nevşehir JAKEM'den özel eğitimli üç at ve beş deneyimli jandarma personeli, motorlu araçların ulaşmakta güçlük çektiği sahil şeridi, ormanlık alanlar ve dağlık bölgelerde önleyici asayiş hizmeti sunmak üzere göreve başladı. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Ayvalık'ta Sarımsaklı Plajı, Badavut, Şeytan Sofrası ve Tuzla gibi kalabalık noktalar öncelikli olarak denetlenecek. Yaz boyunca üç ay sürecek bu görev, özellikle turistlerin yoğun olduğu bölgelerde huzurun korunmasına büyük katkı sağlayacak.

Atlı jandarma Balıkesir plajlarında \

TURİSTLERDEN BÜYÜK İLGİ

Asayiş, itaat ve kalabalık yönetimi gibi konularda kapsamlı eğitimlerden geçen, Alman atları Manas ve Mete ile Gemlik atı Yankı, Küçükköy Jandarma Karakolu'na bağlı geçici bir merkezde konuşlandırıldı. Bu dört ayaklı kahramanlar, sadece sahil şeridinde değil, Kaz Dağları'nın el değmemiş kırsalında da güvenliği sağlayacak. Sahil boyunca ve çarşı merkezlerinde yapılan devriye görevleri, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Yetkililer, atlı jandarma timlerinin yaz sezonu boyunca aralıksız çalışarak bölge halkının ve misafirlerin güvenliğini en üst düzeyde tutacağını belirtti.

Atlı jandarma Balıkesir plajlarında \Atlı jandarma Balıkesir plajlarında \Atlı jandarma Balıkesir plajlarında \