Atakum Belediyesi Hayvan Barınağı Projesi: Vatandaş Tepkisi ve Açıklama

Samsun Atakum’da planlanan hayvan barınağı projesi, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Belediye, yasal zorunluluktan kaynaklanan projeyi savunurken, halkın huzurunu ve hayvanların güvenliğini sağlamayı amaçladığını belirtti.Atakum Belediyesi Hayvan Barınağı Projesi: Vatandaş Tepkisi ve Açıklama
Samsun’un Atakum Belediyesi, Çatmaoluk Mahallesi’nde planlanan hayvan barınağı projesi nedeniyle vatandaşlardan tepki aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, yaşanan protestoların ardından bir basın açıklaması yaparak konuya açıklık getirdi.

HALKIN HUZURU VE HAYVANLARIN GÜVENLİĞİ
Yıldız, açıklamasında hem halkın huzurunu hem de sokak hayvanlarının güvenliğini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Çatmaoluk ve çevre mahalle sakinleri, barınağın mahalleye yakınlığı, su kaynaklarını kirletme riski ve hayvan otlatmalarını engelleme olasılığı nedeniyle traktörlerle protesto gösterisi düzenlemişti. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 25 bin nüfuslu belediyeler için barınak kurmayı zorunlu kıldığını hatırlatan Yıldız, projenin yasal bir yükümlülük olduğunu belirtti.

PROJE DETAYLARI VE SEÇİM SÜRECİ
Daha önce İncesu’da düşünülen alanın turizm ve üniversite bölgesine yakınlığı nedeniyle iptal edildiğini açıklayan Yıldız, Orman İl Müdürlüğü’nün önerdiği 20’den fazla yer arasından Çatmaoluk ve Sarayköy sınırındaki 715 bin metrekarelik alandan 9 bin 127 metrekarelik bir alanın uygun bulunarak belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildiğini ifade etti. Yıldız, geçmişte yaşanan olumsuz barınak deneyimlerine dair halkın tepkisini anladıklarını ve yeni projenin doğayla uyumlu, park havasında bir tasarım olacağını sözlerine ekledi.

YÖNETİMİN ROLÜ VE SONRAKİ ADIMLAR
Barınak yapım sürecinin valilik ve kaymakamlık onayıyla yürütüldüğünü belirten Yıldız, belediyenin projenin iptal etme yetkisinin olmadığını, ancak emri veren makamın iptal edebileceğini söyledi. Çatmaoluk’taki gerginlik sırasında güvenlik güçleriyle vatandaşların karşı karşıya gelmesini önlemek için iş makinelerinin geri çekildiğini, ancak sorunun çözülmediğini ve daha uygun bir yer bulunması durumunda değerlendirileceğini belirtti. Yıldız, Atakum’un bir barınağa ihtiyaç duyduğunu ve sokak hayvanlarını güvenli bir şekilde toplamak için bu projenin önemli olduğunu vurgulayarak açıklamasını sonlandırdı.
- 02:19Bülent Ersoy'dan Gırgıriye Müzikali Krizi Açıklaması: 'Kovulmadım, Yoğunluğumdan Ayrıldım!
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi
- 01:59Liseli öğrenciler, itfaiyeden nefes kesen yangın tatbikatıyla hayata hazırlandı
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor
- 01:39Yurt Dışına Çıkanlar Dikkat: SGK Denetimi Emekliliğinizi Tehlikeye Atabilir!




