Asgari ücret görüşmeleri için üçlü danışma kurulu tekrar toplanıyor

Asgari ücret görüşmeleri için Üçlü Danışma Kurulu yeniden toplanıyor. Taraflar, komisyon yapısını tartışacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücret konusunu görüşmek üzere Üçlü Danışma Kurulu'nu yeniden topladı. Toplantı, 9 Ekim'de başlayan ve sendikal örgütlenme konusunu ele alan önceki oturumun ardından gerçekleşecek. Bu sefer, asgari ücretin belirlenmesi üzerine detaylı tartışmalar yapılacak.
TOPLANTI GÜNDEMİ VE HEDEFLERİ
Taraflar, aralık ayında başlayacak yeni asgari ücret görüşmeleri öncesinde komisyon yapısını ve çalışma biçimini gözden geçirecek. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, mevcut komisyon yapısının adil olmadığını belirterek, bu nedenle TÜRK-İŞ’in gelecekteki komisyonlara katılmayacağını ifade etti.
KOMİSYONUN YAPISI VE MEVCUT ÜCRET
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da benzer bir görüş belirterek, komisyon yapısının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Yasa gereği, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere toplam 15 kişiden oluşuyor. Mevcut asgari ücret ise brüt 26 bin 5 lira 50 kuruş, net 22 bin 104 lira 67 kuruş olarak belirlenmiş durumda.
- 09:51Bayram dönüşü için sürücülere önemli uyarılar
- 09:44Bursa'da kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu: 4 yaralı
- 09:36Kentsel dönüşümde imzalar evinizi uçuruyor, borç batağına sürüklüyor: Uzmanlar uyarıyor!
- 09:29Afra Saraçoğlu'nun şıklığı sosyal medyada gündem oldu
- 09:21Hürmüz krizi büyüyor: Enerji ve gıda güvenliği alarm veriyor, küresel stoklar hızla tükeniyor!





