Artvin'de endemik çiçek kaçakçılığına jandarmadan darbe

Artvin'de jandarma, endemik Yayla Çayı Çiçeği'ni Gürcistan'a kaçırmaya çalışan bir şahsı yakalayarak adli ve idari işlem başlattı.
Artvin’de, endemik bitki türlerinden biri olan Yayla Çayı Çiçeği’ni yasa dışı yollarla Gürcistan’a çıkarmaya çalışan bir şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

YASADIŞI YOLLARLA GEÇİŞ
Artvin İl Jandarma Komutanlığı, yurt dışına çıkarılması yasak olan bu bitki türü hakkında gelen istihbari bilgiler doğrultusunda harekete geçti. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda, şüpheli şahıs Artvin’in Kemalpaşa ilçesi Sarp köyü sınırlarında bulunan 1’inci Derece Askeri Yasak Bölge içerisinde yakalandı.
CEZAİ İŞLEMLER BAŞLATILDI
Yakalanan şahsın üzerinde yapılan aramada, 35,23 gram Yayla Çayı Çiçeği ele geçirildi. Olayla ilgili adli makamlara sevk edilen şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Ayrıca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından, Çevre Kanunu kapsamında endemik türleri bulundurma kabahatinden 557 bin 212 TL idari para cezası uygulandı. Jandarma, bölgedeki doğal güzelliklerin korunması ve halkın güvenliğinin sağlanması amacıyla suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.
- 15:12Japonya'dan gelen şok haber, küresel piyasaları tetikte bekletiyor: Para basma geri mi dönüyor?
- 15:06Tom Barrack'ın görev süresi doluyor ama etkisi devam edecek
- 14:59Çin'de kömür madeninde dehşet: 82 can alan patlamanın ürperten görüntüleri!
- 14:53Bakan Fidan'dan İsrail'e dikkat çekici teklif: Filistin'i tanıyın, destek artar
- 14:46Ukrayna'dan Rusya'ya nefes kesen darbe: Nükleer taşıyıcılar böyle küle döndü!





