Arjantin'de insan hakları savunucuları Netanyahu'nun tutuklanmasını istedi

Arjantin'de insan hakları savunucuları, Nobel Barış Ödülü sahibi Adolfo Perez Esquivel öncülüğünde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun soykırım ve savaş suçlarından tutuklanması için federal mahkemeye başvurdu. Savunucular, Arjantin hükümetini ve ABD'
Arjantin'de insan hakları savunucuları, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tutuklanması talebiyle federal mahkemeye başvurdu.
NETANYAHU'NUN TUTUKLANMASI İSTENDİ
Nobel Barış Ödülü sahibi Adolfo Perez Esquivel ve çeşitli insan hakları örgütleri, Netanyahu'nun Arjantin'e yapması planlanan ziyareti öncesinde bu adımı attı. Perez, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) kararlarının uygulanmasını ve Netanyahu'nun soykırım ile savaş suçlarından tutuklanmasını talep etti.
ARJANTİN VE ABD ELEŞTİRİLDİ
Devlet Başkanı Javier Milei ve hükümetini eleştiren 93 yaşındaki Perez, Arjantin hükümetinin Netanyahu'nun ziyaretinde UCM kararlarını uygulamayacağını duyurduğunu belirtti. Perez, Milei'nin İsrail ve ABD ile sıkı müttefiklik içinde olmasının demokrasi açısından olumlu bir tablo oluşturmadığına işaret etti. ABD'nin Birleşmiş Milletler'deki vetosuyla İsrail'i desteklemesinin, çözümün önündeki en büyük engel olduğunu vurguladı.
BM VE FİLİSTİN SORUNU
Perez, İsrail'in tarih boyunca Filistin Devleti'nin kurulmasını istemediğine dikkati çekerek, barış için kurulan BM'nin gelinen noktada hayal kırıklığı yarattığını ve bu durumun son derece tehlikeli olduğunu ifade etti. Arjantin'deki Yahudilerin Gazze konusunda farklı düşündüğünü ve tüm Yahudilerin bu soykırımı desteklemediğini söyledi. Gazze'de insanların kurşunla değil açlıkla da hayatını kaybettiğini belirten Perez, bu nedenle yiyecek götürmeye çalışan Küresel Sumud Filosu'nun misyonunun çok değerli olduğunu vurguladı.
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi
- 01:59Liseli öğrenciler, itfaiyeden nefes kesen yangın tatbikatıyla hayata hazırlandı
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor
- 01:39Yurt Dışına Çıkanlar Dikkat: SGK Denetimi Emekliliğinizi Tehlikeye Atabilir!
- 01:29Borsada Fenerbahçe etkisi: Yükseliş yüzde 10'a ulaştı





