Apple hisseleri yüzde 13 yükseldi

ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin ardından Apple CEO'su Tim Cook, ABD'de 100 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Bu açıklama, Apple hisselerinde yüzde 13'lük rekor bir yükselişe neden oldu.
ABD'li teknoloji devi Apple'ın hisseleri, CEO Tim Cook'un ABD Başkanı Donald Trump'ı ziyaretinin ardından bu hafta yüzde 13 yükseliş gösterdi. Bu, beş yıldan uzun süredir görülen en büyük haftalık kazanç oldu.
100 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Cook, çarşamba günü Beyaz Saray'da Trump ile yaptığı açıklamada, önümüzdeki dört yıl içinde ABD'de 100 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını duyurdu. Bu açıklama, Apple hisselerinde güçlü bir yükseliş dalgası başlattı.
5 YILIN EN BÜYÜK KAPANIŞI
iPhone üreticisinin hisseleri cuma günü yüzde 4 artışla hisse başına 229,35 dolardan kapandı. Bu, şirketin Temmuz 2020'den beri en büyük haftalık kazancı oldu. Apple'ın piyasa değeri bu hareketle 400 milyar doların üzerinde arttı. Apple, Nvidia ve Microsoft'un ardından dünyanın en değerli 3. şirketi konumunda yer alıyor ve piyasa değeri şu anda 3,4 trilyon dolar düzeyinde.
- 11:47Adıyaman hastanesinde bıçaklı saldırı: 1 kişi tutuklandı
- 11:4072 yıldır pedal çeviren 85'lik ustadan ilginç tespitler: 'Çırak yetişmiyor, her şey otomasyona döndü
- 11:33Reha Muhtar, Bodrum'da hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumu ciddiyetini koruyor
- 11:26Samsun sahillerinde boğulma vakalarına karşı kritik uyarılar!
- 11:19JPMorgan, Türk lirasından yüzde 55 kâr elde ederek pozisyonunu kapattı





