Apple, Hindistan'da 38 milyar dolarlık ceza için yargıda!

Apple, Hindistan'daki yeni rekabet yasası nedeniyle 38 milyar dolarlık cezayla karşı karşıya, yasal bir mücadele başlattı.
Teknoloji devi Apple, Hindistan'ın rekabet cezalarını etkileyen yeni yasasına karşı yasal bir mücadele başlattı. Şirket, Delhi Yüksek Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, küresel ciroları göz önünde bulunduran bu düzenlemeyi tartışma konusu haline getirdi.
REKABET CEZALARINDA YENİ DÖNEM
Hindistan, geçtiğimiz yıldan beri yürürlükte olan yeni düzenlemesiyle rekabet ihlali cezalarının hesaplanmasında uluslararası gelirleri dikkate almayı hedefliyor. Bu köklü değişiklik, Rekabet Komisyonu'na pazar hakimiyetini kötüye kullanan şirketlere çok daha yüksek para cezaları uygulama yetkisi veriyor.
DEVASA CEZA RİSKİ
Yasanın fiili olarak uygulanması halinde Apple’ın karşılaşabileceği cezanın 38 milyar doları bulabileceği öngörülüyor. Bu devasa miktar, şirketin global operasyonlarını ciddi şekilde etkileyebilecek bir tehdit oluşturuyor.
YASAL SÜRECİN BAŞLANGICI
Apple'ın bu hamlesi, Hindistan'daki yeni rekabet yasası çerçevesinde gerçekleşen ilk yasal itiraz olma özelliği taşıyor. Bu dava, diğer uluslararası şirketlerin benzer durumlarda nasıl bir strateji izleyeceği konusunda önemli bir emsal oluşturacak.
- 02:31Uzayda nefesler tutuldu: Shenzhou-23 görevi için geri sayım!
- 02:22Filipinler'de tatilde tuvalette kral kobra ile karşılaştılar
- 02:11Kripto ATM devi battı: 9 bin makine kepenk indirdi!
- 02:02Almanya'da istihdamda derin kayıplar: Sanayi ve inşaat sektörü alarm veriyor
- 01:51Küçük şehir dev yatırımla 'yumurta fabrikası' oluyor: Dakikada 91 yumurta!





