Antalya Diplomasi Forumu'nda Hürmüz Boğazı'na dair umut verici mesajlar

Antalya Diplomasi Forumu'nda Güney Asya temsilcileri, Hürmüz Boğazı'ndaki gelişmeleri umut verici buldu ve bölgede güvenin önemini vurguladılar.Antalya Diplomasi Forumu'nda Hürmüz Boğazı'na dair umut verici mesajlar
Antalya Diplomasi Forumu’nda gerçekleştirilen Güney Asya oturumunda, temsilciler bölgedeki ticaretin ve ekonomik entegrasyonun siyasi güven ile diyalogla güçlenebileceğini vurguladılar.

HÜRMÜZ BOĞAZI'NDAN GELEN İYİ HABERLER
Oturumda ele alınan konular arasında Hürmüz Boğazı’ndan gelen olumlu gelişmeler de yer aldı. İran’ın, Hürmüz Boğazı’ndaki gemi geçişlerine serbestlik tanıması, bölgedeki siyasi güvenin artması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mohammad Ishaq Dar, bölgedeki ticaret potansiyelinin büyük olduğunu ancak önündeki en büyük engelin güvensizlik olduğunu belirtti.

BAĞLANTISALLIK VE TİCARETİN ÖNEMİ
Dar, Güney Asya’nın daha fazla ticaret yapabilmesi için güvenliğin sağlanması gerektiğini ifade ederken, bölge içi ticaret oranının yalnızca yüzde 5 seviyesinde olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Afganistan Sanayi ve Ticaret Bakan Vekili Nouriddin Azizi, Afganistan ile Pakistan arasındaki ticaretin yeniden canlandırılması gerektiğine dikkat çekti. Bölgedeki siyasi ve ekonomik sorunları aşmak için iş birliği yapmanın önemine vurgu yapan Azizi, ticaretin ve ekonomik programların, ülkeleri birbirine daha da yakınlaştırabileceğini kaydetti. Bangladeş Dışişleri Bakanı Khallur Rahman ise, Hürmüz Boğazı'nın açık olmasının herkes için iyi bir haber olduğunu belirterek, bu durumun uluslararası ticaretin yeniden şekillendirilmesi açısından önem taşıdığını ifade etti.
- 16:37Göztepe Voleybol, Rus pasör Anna Astashina'yı transfer etti
- 16:27Datça yolunda yürekler ağza geldi: Kamyon uçuruma yuvarlandı, 1 kişi yaralandı
- 16:18Dinar'da dolu yağışı tarım arazilerine büyük zarar verdi
- 16:07Kazdağları'nda Karadeniz Rüzgarı Estirecek: 20. Yayla Şenliği İçin Geri Sayım Başladı
- 15:58Çeşme'de bayram tatilinde nüfus 1 milyona ulaştı, trafik yoğunluğu zirveye çıktı




