Antalya'da tarihi eser operasyonu: 281 parça ele geçirildi

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen operasyonda 281 adet tarihi eser ele geçirildi ve şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen bir operasyonda, 281 adet tarihi eser ele geçirildi. Operasyon, Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Alanya ilçesi Avsallar Mahallesi'nde ikamet eden A.İ.'nin elinde tarihi eser bulunduğu yönündeki istihbari bilgiler üzerine başlattığı çalışma sonucunda gerçekleştirildi.
OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN ESERLER
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yürütülen operasyonda, şüphelinin üzerinde yapılan aramada 207 sikke, 7 gök taşı, 5 kolye ucu, 3 yüzük, 9 küpe, 1 gözyaşı şişesi ve 49 muhtelif tarihi eser olmak üzere toplam 281 parça tarihi eser ele geçirildi. Bu eserler, ülkenin kültürel mirasının korunması açısından büyük önem taşıyor.
ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM
Şüpheli A.İ. hakkında, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı. Operasyon, tarihi eser kaçakçılığına yönelik mücadelenin etkinliğini gösteren önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
- 23:54Düzce'de 19 Mayıs coşkusu fener alayıyla zirveye ulaştı
- 23:46Bursalı Ayhan Samuk’tan haber alamayan ailesi endişeli bekleyişte
- 23:35Mobilya devinden şok karar: IKEA, 850 çalışanıyla yollarını ayırıyor
- 23:27ING, 12 ay içinde dolar/TL tahminini 56,30 seviyesine yükseltti
- 23:18Katar'ın çöl mirası, İran'ın füze tehdidiyle sarsıldı: Dünyanın en zengin ülkesinin ekonomisi kabus yaşıyor





