Düzenleme : 29 Haziran 2025 12:47
Ankarada 10 milyon yıllık doğal oluşum:

Ankarada, 10 milyon yıl önce oluştuğu tahmin edilen "Gökkuşağı Tepeleri" gün batımında oluşturduğu renk cümbüşüyle görenleri hayran bırakıyor.Ankaranın Nal
Ankarada, 10 milyon yıl önce oluştuğu tahmin edilen "Gökkuşağı Tepeleri" gün batımında oluşturduğu renk cümbüşüyle görenleri hayran bırakıyor.
Ankaranın Nallıhan ilçesinde bulunan ve yaklaşık 10 milyon yıl önce oluştuğu tahmin edilen "Gökkuşağı Tepeleri", eşsiz renk katmanları ve gün batımında oluşturduğu görsel şölenle yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Farklı mineral ve tortul kayaçların birikmesiyle oluşan, kırmızı, sarı, kahverengi, gri ve yeşil tonlarının iç içe geçtiği jeolojik yapı, özellikle gün batımı saatlerinde ortaya çıkan ışık oyunlarıyla birlikte adeta bir tablonun içinde yürüyormuş hissi veriyor. Renklerin dans ettiği bu doğa harikası, bölgeyi ziyaret eden doğa ve fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez rotalarından biri haline geldi. Gökkuşağı Tepeleri, sosyal medyada yer alan görüntülerinin yanı sıra basına yansıyan haberlerle kazandığı ünü sayesinde bölgenin turizm potansiyeline de katkıda bulunuyor.
- 11:20Bayram Nabi Şişik'in babası: Oğlum son günlerde bir yere gidecekmiş gibi hazırlık yapıyordu
- 11:11Yapay zeka dert ortağı mı, yoksa intiharın tetikleyicisi mi? Gençlerin dijital yalnızlığı deşifre oldu!
- 11:01Folkart Arsa Dikili'de müstakil villa tapu teslimleri başladı
- 10:51İran'dan kritik Pekin ziyareti: Hürmüz Boğazı'nın kaderi Şi'nin elinde mi?
- 10:41Çiftçi, izinsiz sulama hattına yeniden zarar verdi




