ASAYİŞ
Yayınlanma : 15 Aralık 2025 19:42

Ankara'da yangında mahsur kalan anne ve oğlu kurtarıldı

Ankara'da yangında mahsur kalan anne ve oğlu kurtarıldı
Ankara'da bir apartmanda çıkan yangında mahsur kalan anne ve oğlu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yangının nedeni henüz belirlenmedi.
Ankara'da yangında mahsur kalan anne ve oğlu kurtarıldı

Ankara'nın Mamak ilçesinde 10 katlı bir apartmanın 6'ncı katında çıkan yangında mahsur kalan anne A.S. ve oğlu M.S., itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

teknik yapı

YANGININ NEDENİ BELİRSİZ

Mamak ilçesi Cengizhan Mahallesi 846. Cadde'deki dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına alırken, evde mahsur kalan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Yapılan kontrollerde sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

DAİRE İSKAN SORUNU YAŞIYOR

Apartmanın iskanının alınmadığı ve bu durumun davalık olduğu iddia edildi. Apartmanda yaşayanlar, müteahhitin sürekli değiştiğini ve bu nedenle iskan alınamadığını belirtirken, devam eden mahkeme sürecinin sorunları artırdığını ifade ettiler. Komşulardan Hatice Kaya, "Bina doğal gaz tesisatına sahip değil, bu nedenle aileler elektrikli soba kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum yangın riskini artırıyor," dedi. Kaya, yangın nedeniyle can kaybı yaşanabileceğini de vurguladı.