Anayasa Mahkemesi (AYM), memur emeklilerine ödenmeyen 8 bin 77 liralık seyyanen zamla ilgili davada önemli bir adım atarak dosyaları birleştirdi.

DAVA SÜRECİ HIZLANIYOR
Yargıtay 7. Ceza Dairesi Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz’in bireysel başvurusu, 6 Ağustos 2026’da görüşülmüş ve ikinci başvurunun daha önce açılan 2026/7162 numaralı dosyayla birleştirilmesine karar verilmiştir. Çilesiz’in avukatı Ali Erdem Gündoğan, bu birleştirme kararının beklenmedik ve önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak, esas incelemenin ilk dosya üzerinden yürütüleceğini belirtmiştir. Bu durum, AYM’nin yakın bir zamanda nihai kararını açıklayacağının bir işareti olarak değerlendirilmektedir.

EMEKLİLER İÇİN OLUMSUZ SONUÇ OLMAZSA
Dava, 2023 genel seçimleri öncesinde memurlara verilen 8 bin 77 liralık seyyanen zammın emeklilere yansıtılmaması üzerine açılmıştı. Gündoğan, memur ve memur emeklilerinin aynı yasal düzenlemelere tabi olduğunu ve bu sebeple zamların her iki gruba da eşit şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti. Eğer AYM olumlu bir karar verirse, her bir memur emeklisinin aylığına 25 bin lira seyyanen zam yapılabileceği ve ayrıca Temmuz 2023’ten bu yana geriye dönük birikmiş alacaklarının tahsil edilmesi mümkün olacaktır. Gündoğan, AYM’ye yapılan başvurunun hızlandırılması için bir imza kampanyası başlattıklarını ve bu kampanyaya çok sayıda emeklinin destek verdiğini belirtti. Emeklilerin sabrının tükendiğini söyleyen Gündoğan, AYM’den hukuksuzluğun bir an önce giderilmesini beklediklerini ifade etti.







