• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
SİYASET
Yayınlanma : 01 Ağustos 2026 15:24

Anahtar krizi! CHP Kars İl Başkanlığı'nda çilingirle devir teslim!

Anahtar krizi! CHP Kars İl Başkanlığı'nda çilingirle devir teslim!
CHP Kars İl Başkanlığı'nda, genel merkezin atadığı yeni başkan Baran Karahan, eski yönetimin anahtar teslim etmemesi üzerine parti binasına çilingirle girdi. Karahan, binanın bakımsız olduğunu iddia etti.
Anahtar krizi! CHP Kars İl Başkanlığı'nda çilingirle devir teslim!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kars İl Başkanlığı'nda yaşanan olay, parti kulislerinde şok etkisi yarattı. Genel Merkez tarafından atanan yeni il başkanı Baran Karahan, görevi devralmak için geldiği parti binasının kapısını eski yönetimin anahtarı teslim etmemesi üzerine çilingir yardımıyla açtırmak zorunda kaldı. Olay, parti üyeleri ve basın mensuplarının gözleri önünde gerçekleşti.

Anahtar krizi! CHP Kars İl Başkanlığı\

ANAHTAR TESLİM EDİLMEDİ, ÇİLİNGİR ÇAĞRILDI

CHP Genel Merkezi'nin 31 Temmuz'daki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararıyla Kars İl Başkanlığı görevine getirilen Baran Karahan, görevi devralmak üzere parti binasına gittiğinde beklenmedik bir engelle karşılaştı. Eski yönetimin anahtarı teslim etmediğini belirten Karahan, sürecin daha fazla gecikmemesi için çilingir çağırdı. Kamera kayıtları eşliğinde yapılan bu dikkat çekici operasyonla parti binasına giren Karahan ve ekibi, ilk incelemelerini başlattı.

Anahtar krizi! CHP Kars İl Başkanlığı\

BAKIMSIZLIK İDDİASI VE YENİ DÖNEM MESAJI

Parti binasına girdikten sonra ilk gözlemlerini paylaşan Karahan, binanın uzun süredir gerekli bakımdan yoksun olduğunu öne sürerek, bu konudaki belge ve bilgileri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Anahtar teslimi konusundaki girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ve bu nedenle çilingir kullanmak zorunda kaldıklarını ifade eden Karahan, yeni dönemde parti çalışmalarını kesintisiz sürdüreceklerini vurguladı. Yaşanan bu sıra dışı devir teslim süreci, Kars siyasetinde de önemli yankı uyandırdı. Karahan, süreci takip eden basın mensuplarına teşekkür ederek, partiyi daha ileriye taşıma hedefinde olduklarını dile getirdi.

Anahtar krizi! CHP Kars İl Başkanlığı\Anahtar krizi! CHP Kars İl Başkanlığı\Anahtar krizi! CHP Kars İl Başkanlığı\