• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
ASAYİŞ
Yayınlanma : 06 Şubat 2026 22:28

Amasya'daki iş yeri kurşunlama olayı: Azmettiriciler İstanbul'da yakalandı, cezaevine gönderildi!

Amasya'daki iş yeri kurşunlama olayı: Azmettiriciler İstanbul'da yakalandı, cezaevine gönderildi!
Amasya'da bir iş yerine yönelik kurşunlama olayının azmettiricileri F.R.Ş. ve T.C.A., İstanbul'da yakalandı. Şüphelilerin adresinde silah, fişek ve uyuşturucu ele geçirildi. İki şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Amasya'da yaklaşık 3 ay önce bir iş yerine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının azmettiricileri olduğu tespit edilen iki şahıs, polis ekiplerinin titiz takibi sonucu İstanbul'da yakalanarak adalete teslim edildi.

sempati mobilya

KAÇMAYA ÇALIŞTILAR AMA BAŞARAMADILAR

Olay, Hacılar Meydanı Mahallesi'nde gece geç saatlerde meydana gelmişti. Kimliği belirsiz bir kişi, bir kafeye doğru elindeki silahla ateş ederek olay yerinden hızla uzaklaşmıştı. Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın faillerini ve arkasındaki kişileri ortaya çıkarmak için kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu çalışmalar sonucunda, saldırının azmettiricisi olduğu belirlenen ve toplamda 12 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan, ayrıca 5 ayrı suçtan aranan F.R.Ş. ile 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 8 ayrı suçtan aranan T.C.A. isimli şahısların İstanbul'da saklandığı tespit edildi.

ŞOK EDEN BULUNTULAR VE TUTUKLAMA

Polis ekipleri, Amasya Emniyet Müdürlüğü'nün teknik ve fiziki takipleri neticesinde İstanbul'da düzenledikleri operasyonla iki şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Yapılan aramalarda, şüphelilerin saklandığı adreste bir adet ruhsatsız tabanca, 36 adet tabanca fişeği ve uyuşturucu olduğu değerlendirilen bir miktar madde ele geçirildi. Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen F.R.Ş. ve T.C.A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Amasya Valiliği ise olayın ardından, "Huzurumuzu bozmak isteyenler bilsinler ki, her nerede olurlarsa olsunlar devletimizden kaçamayacaklardır" notuyla, operasyona ait görüntüleri kamuoyu ile paylaştı. Bu operasyon, Amasya'daki huzur ve güvenliği hedef alanlara karşı devletin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.