Almanya: Danimarka sınırında tespit edilen İHA'lar casusluk ve sabotaj şüphesi uyandırıyor

Almanya'da Danimarka sınırında tespit edilen çok sayıda İHA, casusluk ve sabotaj şüphesiyle soruşturuluyor. Avrupa'da artan dron tehditleri güvenlik endişelerini artırıyor.
Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaleti, Danimarka sınırında dün gece tespit edilen çok sayıda insansız hava aracının (İHA) ardından 'casusluk ve sabotaj' şüphesiyle ilgili bir soruşturma başlattı.
GİZEMLİ UÇUŞLAR VE GÜVENLİK ENDİŞELERİ
Schleswig-Holstein İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, eyalet semalarında gece boyunca uçuş gerçekleştiren çok sayıda İHA'nın belirlendiği ve bu durumun 'potansiyel bir gözetleme operasyonu' olarak değerlendirildiği belirtildi. Eyaletin İçişleri Bakanı Sabine Sütterlin-Waack, konuyla ilgili olarak "Schleswig-Holstein'daki her türlü casusluk ve sabotaj şüphesini kesinlikle araştırıyoruz ve bu alanda son derece dikkatli olmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. Yetkililer, tespit edilen İHA'ların sayısı ve tam konumları hakkında henüz ayrıntılı bilgi paylaşmadı.
AVRUPA'DA ARTAN DRON TEHDİTLERİ
Güvenlik güçlerinin, diğer eyaletlerle iş birliği içinde dron savunma tedbirlerini artırdığı kaydedildi. Danimarka'daki Aalborg Havalimanı ve diğer havalimanlarında da dronların görülmesi, son dönemde Avrupa genelinde artış gösteren dron ve siber tehditler konusunu yeniden gündeme taşıdı. Dronlar, özellikle kritik altyapı konumundaki havalimanlarında uçuşları engelleyerek ciddi güvenlik riskleri oluşturuyor. Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, 22 Eylül'de yaşanan olayı "hibrit saldırı" olarak tanımlayarak, bunun sistematik bir risk olduğuna dikkat çekmişti. Avrupa Birliği Dönem Başkanı Danimarka, 1-2 Ekim tarihlerinde AB zirvesi ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesine ev sahipliği yapacak.
- 04:41ABD, Hindistan'a 428 milyon dolarlık silah satışını onayladı
- 04:31Trinity testinin 'imkansız' mirası: Nükleer felaketten doğan eşsiz kristal keşfedildi
- 04:21İran'da 80 gün sonra borsa yeniden açıldı
- 04:11San Diego'da dehşet: Cami saldırganlarının kimliği belli oldu, annenin ihbarı yürek burktu
- 04:00Bursa'da kontrolden çıkan araç dereye uçtu, sürücü kayıplara karıştı





