Almanya'da akaryakıt fiyatları hızla yükseliyor: Rekor seviyelere ulaştı

Almanya'da akaryakıt fiyatları hızla yükseliyor ve litre başına ortalama fiyatlar 1,90 euronun üzerine çıktı. Uzmanlar, fiyatların gün içinde değişiklik gösterdiğini belirtiyor.
Almanya'da akaryakıt fiyatları yükselmeye devam ediyor. SWR'nin yaklaşık 15 bin akaryakıt istasyonunun verilerini analiz ederek hazırladığı rapora göre, ülkede benzin ve dizel fiyatları litre başına 1,90 euronun üzerine çıktı.
AKARYAKIT FİYATLARINDAKİ ORTALAMA
4 Mart 2026 saat 06.00 itibarıyla yapılan analizlerde Almanya'da ortalama akaryakıt fiyatları şu şekilde belirlendi: - Super benzin: litre başına 1,95 euro - E10 benzin: litre başına 1,89 euro - Dizel: litre başına 1,92 euro Bu ortalama fiyatlar, son 24 saat içinde tüm akaryakıt istasyonlarında görülen fiyatların ortalamasına dayanmaktadır.
FİYAT DEĞİŞİMLERİ VE FARKLILIKLAR
Fiyatların genel seyrine baktığımızda, sabah saatlerinde fiyatların genellikle daha yüksek olduğu, gün içinde kademeli olarak düştüğü ve akşam saatlerinin çoğu zaman en ucuz dönem olduğu görülüyor. Ancak gece saatlerinde fiyatlar tekrar yükselmeye başlıyor. Uzmanlar, yalnızca en yakın istasyonun fiyatına bakmanın yanıltıcı olabileceğini belirtiyor. Örneğin, Baden-Württemberg eyaletindeki Bad Bellingen kasabasında son 24 saat içinde E10 benzinin litre fiyatı 1,71 euro ile 2,47 euro arasında değişiklik gösterdi, bu da 76 centlik bir fark demek. Almanya genelinde ortalama fiyat farkı ise yaklaşık 11 cent seviyesinde. Akaryakıt fiyatlarını etkileyen en önemli faktör, küresel ham petrol fiyatlarıdır. Ham petrolün rafinerilerde işlenmesiyle benzin ve dizel üretildiği için, petrol fiyatlarındaki artış doğrudan pompa fiyatlarına yansıyor. Diğer etkenler arasında talep artışı, euro-dolar kuru, vergi politikaları ve piyasa rekabeti de bulunmaktadır.
- 10:40Trafikte öfke patlaması: Korna çalan sürücüye acımasız dayak!
- 10:32Bayındır'da belediyeye ait atık taşıma kamyonu alev aldı
- 10:23İzmir'de kan donduran olay: Suç delilleri için evi ateşe verdiler, 10 kişi yakalandı!
- 10:15Sağlıklı bireyler, su tüketiminde endişe duymamalıdır
- 10:06Sabancı Holding'den dev hamle: Akçansa hisseleri 1.1 milyar dolara Alman devine satılıyor





