ASAYİŞ
Yayınlanma : 17 Ocak 2026 19:19

Almanya'da 300 Milyon Euroluk Banka Soygunu: 11 Milyon Cep Telefonu Verisi Mercek Altında!

Almanya'da 300 Milyon Euroluk Banka Soygunu: 11 Milyon Cep Telefonu Verisi Mercek Altında!
Almanya'da 300 milyon euroluk banka soygunu soruşturması, 11 milyon cep telefonu verisi ve 8 TB görüntü analiziyle derinleşiyor. Mağdurlarla yüz yüze görüşmeler başlarken, hırsızların sahte delil bıraktığı anlaşıldı.

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde Noel tatili sırasında "Sparkasse" bankasına düzenlenen ve mağdurlarının büyük çoğunluğunu Türk müşterilerin oluşturduğu 300 milyon euroluk devasa banka soygunuyla ilgili soruşturma, nefes kesen bir boyut kazandı. Polis, olaya karışan şüphelileri yakalamak için şimdiye kadar görülmemiş bir dijital iz sürüyor.

teknik yapı

DEVASA VERİ ANALİZİ BAŞLADI

Yetkililer, soruşturma kapsamında tam 11 milyon cep telefonuna ait baz istasyonu verisinin ve 8 terabaytlık güvenlik kamerası görüntüsünün titizlikle inceleneceğini duyurdu. Bu devasa veri yığını, şüphelilerin kimliklerini tespit etmek ve olay yerindeki hareketlerini çözmek için kullanılacak. Banka soygunu, Türk müşteriler başta olmak üzere binlerce kişiyi mağdur etmiş durumda.

MAĞDURLARLA YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Gelsenkirchen Polis Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 19 Ocak Pazartesi gününden itibaren soygunun gerçekleştiği 27-28 Aralık 2025 tarihleri arasında mağdur olan 2.500'den fazla müşteri ile birebir görüşmeler yapılacak. Yoğunluk nedeniyle özel bir ofis kiralanırken, soruşturmaya 230 polis memuru dahil edildi. Mağdurlardan randevu alarak, yanlarında kiralık kasa sözleşmeleri, para ve kıymetli eşyaların faturaları veya sahiplik belgeleriyle gelmeleri istendi.

HIRSİZLARIN SAHTE DELİL OYUNLARI ORTAYA ÇIKTI

Soruşturmada, hırsızların polisi yanıltmak için kuaförden aldıkları saç tellerini sahte delil olarak olay yerine bıraktığı ortaya çıktı. Ayrıca, duvarları delme sırasında ortaya çıkan toz ve sesi engellemek için bankanın kadınlar tuvaletinden kasa odasına hortumla su taşıdıkları da tespit edildi. Bu detaylar, hırsızların ne kadar profesyonel ve planlı hareket ettiğini gözler önüne seriyor. Soygunda çalınan toplam miktarın ilk belirlemelere göre 300 milyon euroya ulaştığı bildirilmişti.