Kayseri'de polis ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları bir otomobilin sürücüsünü kontrol etti. Yapılan alkol testinde sürücü 0,57 promil alkollü çıktı. Sürücü, şoför olduğunu belirterek, 'ekmeğim gider' diyerek işlem yapılmamasını istedi.

POLİS EKİPLERİ KARARLILIKLA HAREKET ETTİ
Polis ekipleri, sürücünün itirazlarına rağmen prosedürü uygulamaya devam etti. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek Bulvarı'nda durdurulan 51 EZ 912 plakalı otomobilin sürücüsü A.Ç., alkol testi yapılmasına başta direnç gösterdi. Ancak ekipler, gerekli kontrolleri yaparak sürücünün alkollü olduğunu tespit etti.

CEZA VE EHLİYETE EL KOYMA UYGULANDI
Alkollü araç kullanmanın sonuçları anında geldi. A.Ç.'ye 11 bin 629 TL idari para cezası kesildi ve ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Bu olay, trafik kurallarına uymanın ve alkollü araç kullanmanın ciddi yaptırımları olduğunu bir kez daha gösterdi.







