Alışverişte yeni dönem: Telefon numarasını doğrulamayan indirim alamayacak

KVKK'nın yeni düzenlemesiyle alışverişlerde telefon numarasını doğrulamayanlar indirim alamayacak. İşletmelere 6 ay uyum süresi tanındı.
Sadakat kartı uygulamalarında önemli bir değişiklik yapıldı. KVKK, yeni ilke kararını 28 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe soktu.
YENİ DÜZENLEMEYLE DOĞRULAMA ZORUNLU
Bu düzenlemeye göre, alışverişlerde sadece telefon numarası beyan ederek indirim veya puan kazanma uygulamasında sınırlama getirildi. İşletmeler, müşterilerin verdiği telefon numarasının kendilerine ait olduğunu doğrulamak zorunda kalacaklar. Kurulun yaptığı incelemelerde, alışveriş sırasında farklı kişilere ait telefon numaralarının kullanılabildiği ve bu durumun veri güvenliği için büyük riskler oluşturduğu belirlendi.
KİŞİSEL VERİLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ ÖNLEMLER
Başkasının telefon numarası ile habersiz fatura düzenlenebilmesi ve yanlış veri işlenebilmesi gibi problemler, kişisel verilerin korunması açısından zafiyet yarattığı gerekçesiyle bu yeni ilke kararı yayımlandı. Artık sadece telefon numarası ya da kart numarası söylemek yeterli olmayacak; işletmeler ek doğrulama mekanizmaları kuracaklar. Bu kapsamda, telefon numarasına SMS ile doğrulama kodu gönderilecek veya müşteriler mobil uygulama üzerinden QR kod göstererek işlem yapabilecekler. Bu uygulama ile telefon numarasının gerçek sahibinin işlemi gerçekleştirdiği teyit edilecek. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından işletmelere, teknik ve idari düzenlemeleri tamamlamaları için 6 ay uyum süresi verildi. Bu süreçte firmaların altyapılarını yeni sisteme uygun hale getirmesi gerekecek.
- 00:29AB'de jet yakıtı tedarikinde endişeler artıyor
- 00:20Kahramanmaraş Jandarmasından Nefes Kesen 3 Aylık Operasyon: Silahlar ve Uyuşturucu Ele Geçirildi, 275 Kişi Tutuklandı
- 00:10Culebra Yarması: Dağları aşarak okyanusları birleştiren mühendislik harikası
- 00:00Mehmet Şimşek Washington'da: Dev finans kuruluşlarıyla kritik zirveler ve dev proje anlaşması!
- 23:51Düzce'de Narkotik Operasyon: 78 Kişiye İşlem, 7 Tutuklama!





