İzmir'in Aliağa ilçesinde dün öğleden sonra başlayan otluk alan yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Yangının çıktığı Helvacı Mahallesi'nde kısa sürede büyüyen alevler, çevre sakinlerinde endişeye neden oldu.

EKİPLER ANINDA HAREKETE GEÇTİ
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve orman müdürlüğü ekibi sevk edildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazözler ve helikopterler, yangınla havadan ve karadan mücadele etmek için hızla harekete geçti. Aliağa Belediyesi'nin iş makineleri ve su tankerleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.
SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Ekiplerin koordineli ve fedakar çalışmaları sayesinde yangın kontrol altına alınmayı başardı. Ancak, olası bir yeniden alevlenme riskine karşı bölgede soğutma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Yangının çıkış nedenine ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.







