Aliağa'da 23 Nisan coşkusuyla dolu etkinlikler düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 106. yıl dönümü, Aliağa’da birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. ÇOCUKLAR İÇİN RENKLİ ETKİNLİKLER Kutlamalar, sabah saatlerinde öğrenci gruplarını...Aliağa'da 23 Nisan coşkusuyla dolu etkinlikler düzenlendi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 106. yıl dönümü, Aliağa’da birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı.

ÇOCUKLAR İÇİN RENKLİ ETKİNLİKLER
Kutlamalar, sabah saatlerinde öğrenci gruplarının bando eşliğinde çelenk sunma töreninin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na kortej halinde yürüyüşüyle başladı. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla sona erdi. Resmi törenin ardından, 23 Nisan kutlama programı Mehmet Saka İlkokulu’nda devam etti. Programa katılanlar arasında Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Albay Ali Güler ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar gibi önemli isimler yer aldı.

ETKİNLİKLER DOLU DOLU GEÇTİ
Programda, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz tarafından günün anlam ve önemi vurgulandı. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi çerçevesinde düzenlenen şiir yazma yarışmasında İzmir il birincisi olan Aliağa 100. Yıl Ortaokulu öğrencisi Zeynep Baba, ‘Yaşasın Hürriyet’ adlı şiirini seslendirdi. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler büyük alkış aldı ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği, Helvacı, Şakran ve Avcı Ramadan’da üç gün boyunca yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. Programda, okul saldırısında hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için Kur’an-ı Kerim okundu. Çocuklar için maskot gösterileri, yüz boyama etkinlikleri ve eğlenceli aktiviteler düzenlendi. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, şenlikte çocuklarla birlikte etkinliğin kapanışını yaparak onların mutluluğuna ortak oldu.

ÖZEL KİTAP HEDİYESİ
Aliağa Belediyesi, 23 Nisan’a özel olarak hazırladığı
- 23:18Trump'tan İran'a sert uyarı: 'Sizin için zaman tükeniyor!
- 23:10Beşiktaş, Corendon Alanyaspor'u geçerek yarı finale yükseldi
- 23:01Hürmüz Boğazı krizi Panama'ya 'altın' yağdırıyor: Savaş vurguncuları mı?
- 22:52Samsung işçileri, yapay zeka kârlarından daha fazla pay için sokağa döküldü
- 22:43Kolombiya IMF'ye Olan Tüm Borcunu Sıfırladı: Artık 'Borçlu Değil, Kendi Kendine Yeterli Bir Ülke




