Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, belediye çalışanlarını sevindiren bir maaş zammı açıklandı. Alaşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler sonucunda, 2026 yılı maaş artışları, enflasyon oranına ek olarak yüzde 5 ilaveyle belirlendi. Toplam 417 belediye çalışanı, bu artıştan yararlanacak.
MAAŞLARDA ÖNEMLİ ARTIŞ
Yapılan düzenlemeyle birlikte, en düşük işçi maaşı 31 bin 200 TL'den 41 bin 112 TL'ye yükselirken, en yüksek işçi maaşı ise 50 bin 307 TL oldu. Bu artış, geçtiğimiz yıl imzalanan üç yıllık toplu iş sözleşmesi kapsamında gerçekleşti ve çalışanların alım gücünü korumayı hedefliyor.
YÖNETİM VE SENDİKADAN MEMNUNİYET
Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, çalışanlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz büyük bir aileyiz. Çalışanlarımızın huzuru Alaşehir'in huzurudur" dedi. Belediye-İş Sendikası Temsilcisi Devrim Dinçer ise, başkana teşekkür ederek, çalışanların enflasyona ezdirilmediğini ve ek yüzde 5 zamla önemli bir kazanım elde edildiğini vurguladı.








