AKPli vekilden şok itiraf: İki asgari ücretle ev geçinemiyor!

AKPli vekil Orhan Yegin, halkın yoksulluk içinde olduğunu itiraf ederek, İki asgari ücretle ev geçinemiyor, kiraları biliyoruz dedi. CHPli vekiller ise ekonomik krizi eleştirdi.
AKP Ankara Milletvekili Orhan Yegin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, Türkiyedeki açlık ve yoksulluk gerçeklerini dile getirerek çarpıcı itiraflarda bulundu. Yegin, halkın yaşadığı ekonomik zorlukların farkında olduklarını belirterek, "Biz de emeklinin yaşadığı sorunların, asgari ücretle geçinmenin ne kadar zor olduğunun farkındayız. İki asgari ücretle bir evin geçinemediğini biliyoruz. Kiraları biliyoruz" dedi.
YOKSULLUK GERÇEĞİ GÖZ ARDI EDİLMİYOR
Yegin, uygulanan ekonomi politikaları nedeniyle halkın içine düştüğü sorunları anlatırken, ekonomik krizin nedenlerini deprem, don felaketi ve pandemi gibi faktörlere bağladı. Bu açıklamalara tepki gösteren CHPli Veli Ağbaba, "Evet evet sizin yanlışlarınızdan değil don lobisinden oldu bütün bunlar" diyerek eleştiride bulundu. Yegin ayrıca, sosyal yardımlara her geçen gün daha fazla kaynak aktarıldığını ifade etti.
GELİR DAĞILIMINDA MAKAS AÇILDI
CHPli Ağbabanın, "5 milyon aile aç, sayenizde sosyal yardım almadan yaşayamıyor, bununla mı övünüyorsun" sorusu üzerine Yegin, "Biz de ekonominin genel durumu nedeniyle milletin omuzlarında olan yükün, sorumluluğun ağırlığının farkındayız. Gelir dağılımında makasın son üç-dört yıldır aleyhe doğru döndüğünün de farkındayız. Devlet memuru maaşıyla ev alabiliyordu, bugün alabiliyor mu? Doğru, bunun da farkındayız, hatta bırak üst düzey devlet memurunu, bir evde 2 kişi çalışıyorsa, 2’si de asgari ücret alıyor olsa bile, birinin maaşıyla geçim ederken birinin maaşıyla ev taksiti ödeyerek ev sahibi olabildiği bir dönemden bugün uzakta olduğumuzun da farkındayız." şeklinde konuştu. AKPli Yegin, ekonominin durumunu kuraklığa, pandemiye ve don olaylarına bağlayarak çözüm arayışında olduklarını belirtti. CHPli Cavit Arı ise, "23 yıldır iktidardasınız hala çözüm bulamadınız mı" diyerek tepkisini dile getirdi ve Mansur Yavaşın esnafa ve emekliye yönelik çalışmalarını örnek gösterdi.
- 10:28Karadeniz'in sesi Kazım Koyuncu'nun hayatı beyaz perdede canlanıyor: Cem Yiğit Üzümoğlu başrolde
- 10:21Karakaya Barajı'ndaki su tahliyesi, vatandaşlar için göz alıcı bir manzara sundu
- 10:14Peru'da Dağa Kazınmış 5 Bin Delik: İnka Muhasebe Sırrı Çözülüyor!
- 10:07Dipsizgöl'ün renk değişimi, ziyaretçileri hayal kırıklığına uğrattı
- 09:58Ajan filmlerinin efsanevi uydu telefonu Aydın'da yeniden canlandı!






