AKP'li Tayyar'dan partisine şok uyarı: Emekliler, iktidarın en büyük rakibi

AKP'li Şamil Tayyar, emeklilerin iktidarın en büyük rakibi olduğunu belirterek, adil ve kapsamlı bir reform çağrısı yaptı.
AKP'li Şamil Tayyar, emeklilerin artık iktidarı belirleyici bir toplumsal sınıf haline geldiğini vurgulayarak, "Emekliler, ne CHP ne diğerleri, iktidarın en büyük rakibidir" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, siyasi arenada yankı uyandırdı ve emekli kesiminin giderek artan etkisine dikkat çekti.
17 MİLYONLUK SOSYOPOLİTİK GÜÇ
Tayyar, sosyal medya paylaşımında emeklilerin sayısının 17 milyonu aştığını, örgütlü ve etkileşim halinde olduklarını belirtti. Parklarda ve çay ocaklarında fısıltıyla çoğalan bu kesimin öfkesinin en büyük motivasyonları olduğunu söyledi. Bu sosyopolitik gücün, AK Parti'den bile daha fazla mensuba sahip olduğunu ve toplumsal katmanların en kalabalığını oluşturduğunu ifade etti.
ADİL REFORM ÇAĞRISI
Tayyar, sorunun sadece azalan gelirler değil, prim ve çalışma sürelerindeki adaletsiz dağılım olduğuna dikkat çekti. 17 milyonluk kesimin en altında birleştirilen 4 milyonluk 'en düşük maaşlılar' katmanının bile kendi içinde tartışmalı olduğunu vurguladı. Dolayısıyla adil ve refah artırıcı kapsamlı bir reforma ihtiyaç duyulduğunu, şimdiden kafa yorulması gerektiğini ve son dakika torba kanunu düzenlemeleriyle riske atılmaması uyarısında bulundu.
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım
- 06:01EYT emeklileri dikkat: SGK, geçmişe dönük incelemelerle emeklilikleri iptal ediyor!
- 05:53İşçiler eylemde: Sözler tutulmadı, kıdem tazminatları ödenmedi
- 05:43Sazlıdere'de bilirkişi şoku: TOKİ inşaatları mevzuata aykırı mı?
- 05:35Donald Trump Jr. nadir element şirketi için Pentagon'dan dev kredi aldı






