Düzenleme : 29 Eylül 2025 11:48
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı: Yurtlarda 1350 kişilik boş kapasite var

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, KYK yurtlarında 1350 kişilik boş kapasite olduğunu ve tüm öğrencilerin yerleştirildiğini duyurdu. Saygılı, yurtlardaki imkanları ve gençlere verilen desteği vurguladı.AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı: Yurtlarda 1350 kişilik boş kapasite var
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, evinde misafir ettiği üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek İzmir'deki KYK yurtlarının doluluk oranları hakkında bilgi verdi.

YURT KAPASİTELERİ VE OLANAKLAR
Saygılı, İzmir'deki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına başvuran tüm öğrencilerin yerleştirildiğini ve hala 1350 kişilik boş yatak kapasitesinin bulunduğunu belirtti. Bu kapasitenin öğrencileri beklediğini vurgulayan Saygılı, yurtlarda sunulan imkanları sıraladı. Öğrencilerin ders çalışma salonları, spor alanları, sosyal yaşam alanları ve ücretsiz internet gibi olanaklardan faydalandığını ifade etti. Ayrıca, öğrencilerin kahvaltı ve akşam yemeklerini ücretsiz olarak alabildiğini dile getirdi. Bu durumun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençliğe verdiği değerin ve AK Parti hükümetlerinin öğrencilere yönelik hassasiyetinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

ÖĞRENCİLERLE BULUŞMA
Yeni öğretim yılının başında Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Dilruba Demirci, Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Arda Vurucu, Katip Çelebi Üniversitesi Malzeme Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Ahmet Kahraman ve 9 Eylül İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Sude Özdemir, Saygılı'nın eşi Şahika Saygılı ile birlikte evinde misafir edildi. İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin İçelli'nin de katıldığı buluşmada, öğrencilerle sohbet eden Saygılı, kendi üniversite yıllarına ait anılarını da paylaştı.

İZMİR'DEKİ YURT DURUMU
Bilal Saygılı, İzmir'deki KYK yurtlarının toplam kapasitesinin 42 bin 472 olduğunu ve yeni dönemde başvuru yapan tüm öğrencilerin yerleştirildiğini aktardı. Başvuru yapamayan bin öğrencinin de misafir öğrenci olarak konaklama imkanı bulduğunu ekledi. Mevcut boş yatak kapasitesinin Bayraklı'daki kız yurdunun bin, Balçova İnciraltı erkek yurdunun 200 ve Karabağlar'daki yurdun 150 kişilik olduğunu belirterek, toplamda 1350 boş yatağın öğrencileri beklediğini yineledi. Saygılı, devletin sağladığı günlük 220 TL'lik yemek desteğiyle öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşıladığını vurguladı. Bu durumun, gençliğe yapılan yatırımın ve Türkiye Yüzyılı'nın mimarları olan gençlerin geleceğine duyulan güvenin bir kanıtı olduğunu sözlerine ekledi.
- 22:52Aydın'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
- 22:43Kütahya'da Ulu Cami önünde 'cimcik' ikramı: Geleneksel lezzetler damaklarda iz bıraktı
- 22:34İnegöl'de kontrolden çıkan kamyonet çukura düştü: Bir yaralı
- 22:25Bursaspor'da tarihi borç silme operasyonu: Ali Ay 700 milyon TL'den feragat etti
- 22:16TCMB raporu: Dış borç yenileme performansı güçlü kalmaya devam ediyor




